Lider sindical Nokia: Ne-am gandit sa pastram locurile de munca si nu sa "umflam" salarii compensatorii VIDEO


Presedintele Sindicatului Liber Nokia, Cristian Copil, a declarat ca salariile compensatorii primite de angajatii de la Jucu reprezinta maximum posibil care puteau fi obtinute.

"A fost maximum care s-a putut obtine. Repet in contextul legislatiei muncii. Nu vreau sa mai fac referire la fabricile Nokia din Bochum, la fabricile Nokia din Finlanda sau Ungaria, pentru ca au cu totul alta legislatie, care prevede mult mai multe lucruri care sa vina in interesul angajatilor", a precizat Cristian Copil.

Intrebat daca salariile compensatorii puteau fi stabilite prin contractul colectiv de munca, liderul Sindicatului Liber Nokia, a spus ca: "Pot fi stabilite prin contractul colectiv de munca, daca ai sustenabilitate prin lege. In momentul in care a izbucnit criza economica scopul nostru a fost pastrarea locurilor de munca. Daca in 2008 am fost 2000 de angajati, in 2009, 2010 si 2011 am vrut sa ramanem 2000 de angajati. Focusul nostru a fost sa nu plece Nokia.

La inceputul anului am discutat si s-a anuntat ca vor fi 600 de noi locuri de munca in cadrul companiei si nimeni nu s-ar fi putut gandi ca aceasta companie dupa 6 luni o sa isi anunta plecarea din Romania".

Liderii de sindicat au semnat cu Nokia contractul colectiv de munca in februarie 2011 si au fost de acird ca angajatii sa primeasca un salariu compensatoriu in cazul disponibilizarii.

 

Citeste ce s-a intamplat la sedinta de joi seara, de la fabrica de la Jucu...

Protest spontan la Nokia! Angajatii de la Jucu au fost la un pas sa se bata cu sefii EXCLUSIV

Comentarii Facebook