Protest la Cluj: CCR nu e mai presus de Constituție!

 

Clujenii sunt chemați în stradă miercuri, 30 mai, de la ora 18.00.

 

Mesajul protestului este că ”CCR nu e mai presus de Constituție!”. 

 

Cluj-Napoca, ne vedem imediat în Stradă!

 

C.C.R. a admis sesizarea făcută de Tudorel Toader și MODIFICĂ ABUZIV CONSTITUȚIA ROMÂNIEI!

 

Decizia CCR nu are ca implicație doar revocarea procurorului șef al D.N.A., ci modifică profund spiritul Constituției, schimbând România din republica semiprezidentială în republică strict parlamentară. Și o face fără să ne întrebe prin referendum dacă suntem de acord.

 

C.C.R. trebuie să înțeleagă că nu poate abuza de poziția de arbitru constituțional fără să arunce România într-un conflict real între puterile statului, mult mai dăunător decât cel pe care-l inventează pentru a da satisfacție unor stăpâni politici.

 

Președintele României nu e subordonat ministrului Justiției - după cum C.C.R. nu e supraordonată președintelui României.

 

Dacă motivarea va conține (așa cum spun sursele) solicitarea ca președintele să emită decretul de revocare a șefei DNA, atunci va fi limpede că CCR este capturată de 

coaliția de guvernare. Și va fi semnul celei mai grave imixtiuni a politicului în justiție din ultimii 15 ani. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci vom fi din nou nevoiți să apărăm România noastră europeană în stradă, ieșind câtă frunză, câtă iarbă, ca acum 2 ierni. Nu putem accepta o Românie în care politicul calcă în picioare simultan justiția, votul românilor (al căror depozitar e președintele) și statul de drept! 

 

Așadar, dacă decizia CCR va vida de conținut funcția prezidențială, e imperativ să ne vedem în stradă”.

Comentarii Facebook