Joi 13 Decembrie

Protest din Diaspora la Cluj. Românii plecați în străinătate au început deja să se adune FOTO/VIDEOUn protest masiv se anunță, vineri, 10 august, la București, la care vor lua parte mulți români din Diaspora, iar clujenii și-au arătat deja susținerea.

Un grup de protestatari, mulți veniți chiar din străinătate s-au adunat deja, joi, în jurul amiezii, în fața cinematografului Florin Piersic, din Piața Mihai Viteazu.

Aceștia au venit ”înarmați” cu bannere și pancarte.

 

Manifestanții s-au strâns în Piața Mihai Viteazu, pentru a nu perturba ceremonia funerară a taragotistului Dumitru Fărcaș, ce are loc în zona Pieței Unirii.

 

Conform protestatarilor, astăzi urmează să se strângă aproximativ 300 de mașini la Cluj, care își vor continua apoi drumul spre manifestația de la București. Grupul de clujeni va opri în Câmpia Turzii, Târgu Mureș și Brașov, pentru a mai aduna oameni spre Capitală.De asemenea, un protest mare, de susținere a românilor care au mers în București, va avea loc și la Cluj-Napoca, vineri seară, de la ora 19.00, în Piața Unirii.

Grupul civic “Umbrela Anticorupție Cluj” sprijină protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic.
Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere.

Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală.

România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție.

Ne vedem în stradă!”, spun organizatorii evenimentului.

Comentarii Facebook