Proiectul extinderii clinicii private Halmasan, lângă Chios, a căzut

 

Consilierii locali au respins proiectul extinderii clinicii private de ginecologie Halmasan, proiect inițiat de medicul Petru Hălmăgean.

 

Pe lângă actuala clinică, s-a dorit construirea unui nou corp de clădire cu D+P+2E, unde să funcționeze un nou cabinet de consultații, dar și câteva saloane. 

 

Vecinii s-au opus cu vehemență, pentru că acea zona străzii Cardinal Iuliu Hossu (fosta strada Pavlov) este prevăzută pentru locuințe. 

 

Distanța dintre imobilul nostru și actualul centru medical este de 5 metri, foarte mică. Practic, funcționează cu publicul 6 zile pe săptămână, inclusiv sâmbăta, de dimineața până seara sub ferestrele noastre. La doi metri de casa noastră este în permanență un dute-vino, o sală de așteptare în aer liber, unde se fumează și se discută pe un ton ridicat. fără a se ține cont de orele de liniște sau de zilele de odihnă. Sunt aruncate peste gard mucuri de țigară, PET -uri, resturi de mâncare”, au spus vecinii la consultările publice care s-au făcut.

 

Oamenii au mai spus că noul centru nu ar avea suficiente locuri de parcare, iar podețul de peste Canalul Morii nu ar face față traficului rutier.  

 

Consilierii locali au respins planul urbanistic de detaliu, care viza extinderea clinicii, astfel că proiectul a căzut. 

 

Medicul Petru Hălmăgean activează și la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook