PROGNOZA METEO: Vezi cum va fi vremea până în prima săptămână din primăvară



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a temperaturile maxime şi minime pentru perioada 24 februarie-9 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

TRANSILVANIA

În perioada 24 - 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel că ziua vor fi în medie 5…8 grade, iar noaptea temperaturi uşor negative, de -3…-2 grade în medie. Valori mai mici sunt de aşteptat în zonele depresionare, unde minimele vor coborî spre -7…-8 grade.

De la mijlocul primei săptămâni până în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încălzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an; ziua vor fi în medie 7…12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precădere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori uşor negative. O scădere de temperatură este probabilă şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominat ploaie, va creşte pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, în special în jurul datei de 5 martie.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0...3 grade, iar a minimelor între -6 şi -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de aşteptat valori ziua în medie de 3...5 grade şi temperaturi minime în creștere, dar încă sub pragul de îngheţ, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi şi din nou după data de 3 martie.

La Cluj, meteorologii anunță temperaturi medii cuprinse între 9 grade Celsius și 0 grade Celsius în prima săptămână, urmând ca de la 1 martie vremea să se încălzească, atingând valori maxime de 14 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, fiind anunțate ploi, mai ales din data de 5 martie.

Comentarii Facebook