Miercuri 24 Aprilie

Amenzi de peste 63.000 de lei pentru supermarket-urile clujene. Produse din carne cu nereguli puse la vânzare




Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord Vest Cluj a amendat mai multe supermarket-uri din Cluj în acest weekend, în urma unei operațiuni de verificare a unităților care comercializează produse din carne.

În cadrul acțiunii s-a vizat verificarea produselor ”capete de salam” și „ambalaje cu diferite sortimente de produse din carne feliate”, pentru a depista dacă a fost modificată data de expirare, existenta ambalajelor deteriorare sau abateri informare-etichetare.

Potrivit reprezentanților ANPC, la nivelul judeţului Cluj, abaterile regăsite se referă la produse fără elemente de identificare-caracterizare, inclusiv lipsa datei limită de consum, parametrii organoleptici neconformi, etichetare neconformă și abateri în ceea ce priveşte promoţiile.

Au fost verificate peste 3500 kg produse, fiind depistate peste 160 kg de produse cu abateri, iar valoarea totală a amenzilor acordate a fost de 63.000 de lei.

Pentru abaterile regăsite au fost aplicate amenzi de 28.000 lei, iar 24 kg de produse au fost oprite definitiv de la comercializare.

Comentarii Facebook