Prognoza meteo pe două săptămâni: Temperaturile ajung din nou la -15 grade Celsius



Meteorologii de la ANM au emis o estimare a temperaturilor medii pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, în Transilvanuia, la începutul intervalului de prognoză vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului, deşi temperatura aerului va scădea uşor de la o zi la alta.

Valorile maxime diurne vor coborî de la 9...10 grade în prima zi, spre 2 grade în 14 şi 15 ianuarie, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze, iar în intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depăşi -7...-6 grade la amiază, mediat pe întreaga regiune. Ulterior, maximele vor creşte treptat, spre valori normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 2...3 grade în primele nopţi, spre -15 grade în jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi să crească treptat, până la -10 grade, în medie, în ultima noapte.

În primele două zile ale intervalului de prognoză vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 15 ianuarie va ninge local şi temporar, dar mai important cantitativ în jurul datelor de 15 şi 19 ianuarie.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6...7 grade şi nocturne de aproximativ 0 grade, iar pe 18 şi 19 ianuarie se vor înregistra -12 grade ziua şi -18 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o creştere treptată, astfel încât, la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de -6...-4 grade şi a celor minime se va situa în jurul a -12 grade.

În prima zi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare şi mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

Comentarii Facebook