Prognoza meteo pe 2 săptămâni: Urmează vreme caldă în Transilvania


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii, pentru perioada de prognoză 28 ianuarie - 10 februarie.

Astfel, în Transilvania, regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale în prima și ultima parte a perioadei de prognoză, respectiv între 28 ianuarie - 1 februarie și 6 - 10 februarie, când maximele diurne se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade. În intervalul 2 - 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii februarie, astfel încât mediile maximelor termice se vor încadra între 8 și 12 grade, la scara întregii regiuni. 

Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, urmând a se înregistra minime situate, în general, între -6 și -1 grad, exceptând intervalul 3 - 5 februarie, când media regională a valorilor nocturne va fi mai ridicată și se va concretiza prin temperaturi situate între 0 și 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales între 29 și 31 ianuarie.

Comentarii Facebook