Miercuri 24 Aprilie

De ce jumătate dintre profesorii clujeni nu doresc să se vaccineze? Liderul sindicatului profesorilor din Cluj, Lucia Cojocaru: „Au anumite îndoieli”

 

Jumătate dintre profesorii clujeni refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Liderul sindicatului profesorilor din Cluj Lucia Cojocaru a explicat motivul pentru care aceștia sunt sceptici cu privire la vaccin.

Am discutat cu câțiva profesori. Problema este că nu știu despre vaccin. Au anumite îndoieli, singurele informații find în mass-media. Ar trebui distribuite aceste informații pe grupurile lor, astfel încât să se poată informa și să fie în cunoștință de cauză”, a declarat Lucia Cojocaru pentru Știri de Cluj.

Totuși, aceasta a punctat faptul că profesorii nu se vor întoarce la catedră dacă nu sunt vaccinați, pentru că pun în pericol elevii.

Profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pe oră

Profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pe oră pentru orele remediale, menite să ajute elevii cu materia pierdută sau neînțeleasă din pricina cursurilor susținute online.

Lucia Cojocaru a spus că a participat la o ședință online a liderilor de sindicate din întreaga țară, iar la această întâlnire a participat și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, unde s-a discutat despre acest ore remediale.

„Acești bani pentru orele remediale vin din anumite fonduri europene din cadrul proiectului ROSE (Romanian Secondary Education). Bineînțeles, acest ore nu sunt obligatorii. Le va recupera cine dorește. Profesorii vor stabili împreună cu clasa, dirigintele sau chiar în particular cu elevul dacă sunt necesare aceste ore remediale, care nu sunt obligatorii sâmbătă, ci pot fi susținute în timpul săptămânii”, a mai explicat liderul sindicatului profesorilor din Cluj.

Profesorii care vor să se vaccineze nu pot

Lucia Cojocaru a mai explicat pentru Știri de Cluj că, deși Ministerul și Guvernul susțin că profesorii sunt o grupă prioritară pentru vaccinare, ei nu se pot vaccina, din cauza lipsei de doze.

Am centru de vaccinare la școală și mi se spune să merg la Aleșd. Nu mi se pare normală această migrație. Ni se spune că suntem o prioritate, iar apoi că nu sunt doze”, a spus aceasta.

Astfel, profesorii care doresc să se vaccineze nu par să reprezinte o prioritate pentru autorități, cu toate că ministrul Educației Sorin Cîmpeanu își dorește reîntoarcerea la școală din 8 februarie.

Liderul sindicatului profesorilor din Cluj a precizat că profesorii ar trebui să fie vaccinați cât mai repede dacă școala va începe în 8 februarie și să nu fie nevoiți să se deplaseze în alte localități, din moment ce au centre de vaccinare poate chiar în școlile în care predau.

Comentarii Facebook