Orele online nu i-au determinat pe elevii clujeni să-și piardă interesul pentru examene: „Pot să aprofundeze mai bine materia”


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că profesorii sunt dezamăgiți de elevii din clasa a XII-a care sunt absenți din bănci și nu își dau interesul față de pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

Semnalele pe care le avem sunt pozitive cu privire la atitudinea cadrelor didactice, odată cu reluarea procesului de învățământ cu prezență fizică. Sigur, avem și acea situație, a elevilor de clasa a XII-a, am discutat cu multe cadre didactice, sunt puțin dezamăgite de prezența mult mai slabă decât cea înregistrată în învățământul primar și în grădinițe”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seara, la Digi24.

Cu toate acestea, la Cluj-Napoca nu se pune problema dezinteresului din partea elevilor. În primul rând, Cluj-Napoca se află în scenariul roșu, astfel că elevii din clasele terminale nu merg fizic la școală. Pe de altă parte, nici orele online nu i-a făcut pe aceștia să-și piardă interesul cu privire la examenele care îi așteaptă în vară.

Lucia Cojocaru, liderul sindicatului profesorilor din Cluj, a afirmat că profesorii nu s-au plâns de lipsa de interes a elevilor, ba dimpotrivă, aceștia aprofundează materia mai bine în format online:

La Cluj nu putem vorbi despre absența elevilor sau de dezinteresul lor, fiindcă în Cluj este scenariul roșu și aici doar cei de la grădiniță și clasele I-IV merg la școală. Ei deocamdată tot online fac. Online, chiar le convine la majoritatea elevilor de liceu, fiindcă se simt mai în siguranță și pot să aprofundeze mai bine materia. Profesorii nu s-au plâns până acum. Elevilor le convine această formulă de învățare”, a declarat aceasta pentru Știri de Cluj.


Comentarii Facebook