Luni 27 Septembrie

Profesorii de la Colegiul George Coșbuc fac SCUT în jurul directorului care a închis școala, după apariția a 4 cazuri de COVID 19


Corpul profesoral de la Colegiul Național ”George Coșbuc” Cluj susține decizia directorului Valentin Maxim Oros de a închide școala după apariția a patru cazuri de COVID 19.

Noi, membrii corpului profesoral al Colegiului National GEORGE COȘBUC, ne exprimăm susținerea față de conducerea instituției, în speță față de Domnul Director Valentin Maxim Oros, în cazul gestionării situației de criză generate de apariția unor cazuri de SARS COV-2 în rândul câtorva elevi din cadrul școlii.

Considerăm că toate măsurile luate, propuse de către cadrele didactice, au fost adoptate exclusiv în scopul de a preveni răspândirea SARS-COV-2 în comunitatea școlară. Încă din seara zilei de 23.09.2020, după confirmarea primelor patru cazuri de elevi infectați, părinții au fost informați în acest sens prin canalele curente de comunicare cu aceștia și li s-a propus ca, în data de 24.09.2020, cursurile să se desfășoare în sistem on-line”, susțin profesorii.

Emil Boc îl CEARTĂ pe directorul de la George Coșbuc, care a închis școala joi dimineața: Următorul pleacă!

Aceștia precizează că majoritatea părinților au fost informați să își țină copiii acasă, încă de miercuri seara și să nu îi trimităl la școală joi dimineața.

Menționăm că majoritatea părinților au confirmat primirea informațiilor și au aderat la recomandarea propusă exclusiv pentru data de 24.09.2020. De asemenea, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice faptul că elevii ai căror părinți nu au confirmat primirea informării, precum și a propunerii de desfășurare on-line a cursurilor în data de 24.09.2020, au fost așteptați la școală de către cadrele didactice.

Subliniem că propunerea cadrelor didactice de a trece la scenariul on-line s-a referit

strict la ziua de joi, 24.09.2020, neexistând o decizie a conducerii Colegiului de a închide unitatea de învățământ și de a trece la scenariul roșu (ore exclusiv on-line) Mai mult, am fost informați că direcțiunea școlii a urmat toți pașii prevăzuți de lege, comunicând în scris tuturor organelor competente situația apărută în cadrul școlii și solicitând recomandări din partea acestora (Inspectoratul Școlar Județean, DSP Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența)”, mai precizează profesorii de la Colegiul ”George Coșbuc”.

Aceștia mai spun că a existat suspiciunea că ”cel puțin unul din elevii infectați a intrat în contact și cu colegi din alte clase, în afara orelor de curs”, ceea ce confirmă faptul că trebuiau luate măsuri de prevenire, prin suspendarea cursurilor.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, dar și primarul Emil Boc sunt de altă părere în acest scandal, spunând că decizia suspendării cursurilor nu poate fi luată de conducerea școlilor, ci de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Mircea Abrudean a precizat că a aflat numai joi dimineața că școala a fost închisă.

Patru elevi cu COVID la Colegiul George Coșbuc Cluj. Directorul a ÎNCHIS școala fără a suna părinții și Prefectura - EXCLUSIV

Comentarii Facebook