Patru elevi cu COVID la Colegiul George Coșbuc Cluj. Directorul a ÎNCHIS școala fără a suna părinții și Prefectura - EXCLUSIV


Patru elevi din clasele a zecea și a opta au fost depistați cu COVID 19 la Colegiul George Coșbuc Cluj, iar directorul a decis de capul lui închiderea școlii și trimiterea acasă a 1000 de copii, fără a se consulta cu nimeni.

Decizia a fost luată joi dimineață, după ce elevii au ajuns la școală, cei mici fiind aduși de părinți. La ora 9.00, directorul a dat semnalul profesorilor să trimită copiii acasă, fără a suna părinții mai ales în cazul celor mici.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, cere anchetarea directorului, care a închis școala fără a avea acordul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Acesta a spus că școala nu a fost închisă și că se va merge în continuare la cursuri, fiind numai patru cazuri, în două clase diferite. Mircea Abrudean susține că directorul a acționat iresponsabil, pentru că a trimis copiii mici acasă și i-a pus în pericol, singuri pe străzi, deși puteau fi contactați părinții.

"Oare e normal în secolul XXI că o școală de prestigiu din Cluj sa trimită copii acasă SINGURI acasă pe jos din centrul Clujului, fiecare copil unde sta, mentionez ca acesti copii sunt de varsta 6-7 ani, că au 4 cazuri de COVID în școală? fără să anunțe părinții/ bunicii ??? Stăm că proștii în fața școlii sa cautam copii,alți părinți umblă pe străzi după copii. Fratilor până când acesti copii trebuie să plătească faptele inconștiente ale adulților??? Este vorba de Colegiul Național George Coșbuc", ne-a relatat Dana, mama unui elev de la Colegiul Național George Coșbuc.

Aceasta este șocată de decizia directorului de a trimite copiii de 6 - 7 ani, singuri, pe străzi spre casă. ”Bun, s-a închis școala pentru că e situatia aceasta, dar de ce sa lasi copii de clasa I sau a II singuri pe străzi, nu anunți părinții? Eu am deschis messenger- ul azi dimineata când un părinte a scris sa mergem la școală sa cautam copii pe străzi. Noi incredintam copii școlii, dimineata da... de ce tu ca și școală nu iti asumi sa NU lasi acesti copii singuri pe stradă,  de ce nu anunți părinții și ii tii pe copii până vine unul dintre adulți după el... în curtea școlii dacă nu ai spatiu suficient. Acum copilul meu e acasă, a mers singur pe Dorobanților pe jos...”, a mai adăugat Dana.

Haosul de la Coșbuc s-a declanșat după ce a fost găsit un caz într-o clasă a opta și trei la o clasă a zecea.

Regula anunțată spune că la un caz de COVID 19 clasa se închide, iar la 3 cazuri într-o școală unitatea se închide timp de 14 zile, dar că deciziile le ia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, analizând situația punctuală.

Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasa, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia măsuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare. Decizia închiderii școlii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.

Știri de Cluj a primit un mesaj trimis părinților de către una dintre diriginte în cursul serii de miercuri:

120072856_1598098193685583_404221131983654468_n.jpg

Comentarii Facebook