Duminica 28 Aprilie

Emil Boc îl CEARTĂ pe directorul de la George Coșbuc, care a închis școala joi dimineața: Următorul pleacă!


Primarul Emil Boc susține că directorii școlilor nu pot decide de capul lor să închisă școlile, ci trebuie să se bazeze pe deciziile autorităților,  DSP, ISJ și Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj.

Acesta a spus că următorul director care ia astfel de decizii este demis. 

Dragi profesori, directori de şcoli, pornind de la cazul Coşbuc, vă rog să staţi în reguli şi proceduri, aveţi încredere în instituţiile abilitate. Nu este permis să se ia decizii care sunt de competenţa altor autorități. Directorul a decis să nu se facă ore, cu câteva ore înainte de începerea cursurilor de azi. Puneţi-vă în locul părinţilor. Este complet nelegal. Învăţăm din această lecţie. Prima oară atenţionăm, a doua oară pleacă dacă se manifestă astfel de incompetenţă”, a spus primarul Emil Boc.

Vă reamintim că Colegiul Național ”George Coșbuc” a fost închis din decizia directorului, după ce în școală au apărut patru cazuri de COVID 19, în două clase, un caz într-o clasă a opta și 3 cazuri într-o clasă a zecea. Unii părinți au fost informați miercuri seara să nu mai trimită copiii la școală, dar alții nu. Astfel că unii copii au fost trimiși acasă joi dimineața, inclusiv cei mici, de 6 - 7 ani, singuri fără a fi anunțați părinții. Citiți AICI mărturia unei mame.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a solicitat o anchetă a Inspectoratului Școlar Cluj în acest caz, pentru că decizia de suspendare a cursurilor și mutarea lor integrală în online s-a luat fără acordul Comitetului Pentru Situații de Urgență Cluj, for din care fac parte epidemiologi, profesori și alți reprezentanți ai autorităților și care este condus de prefectul Mircea Abrudean.

Autoritățile au explicat că trebuie să fie trei cazuri de COVID în trei clase diferite, dar că oricum decizia apartine epidemiologilor.

Comentarii Facebook