Miercuri 24 Aprilie

Profesorii clujeni se pregatesc sa dea scolile in judecata

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar clujean se pregatesc sa dea in judecata scolile ca sa isi recupereze indemnizatiile de concediu.

 

Liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC), Lucia Cojocaru, a declarat pentru Stiri de Cluj ca in aceste zile vor fi trimise in scoli intampinarile pentru procesele care vor urma. "Se vor face tabele nominale in fiecare scoala si vor fi depuse dosare in instanta pentru fiecare unitate de invatamant", sustine Lucia Cojocaru.

 

Liderul SLIPC sustine ca reducerea cu 25% a indemnizatiilor de concediu pentru lunile iulie si august este ilegala. "Nu este normal sa ne taie banii pe iulie si august, pentru ca potrivit legilor in vigoare veniturile pe aceste doua luni se calculeaza ca o medie a veniturilor pe lunile aprilie, mai, iunie. Daca voiau sa taie salariile trebuiau sa o faca de la 1 septembrie", a spus Lucia Cojocaru.

 

Sindicalistii clujeni din invatamantul preuniversitar vor protesta in Capitala, pe 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, alaturi de colegii din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant. Potrivit unui comunicat al FSLI, cadrele didactice vor protesta fata de reducerea salariilor cu 25%, de reducerile de personal si fata de tergiversarea adoptarii Legii Educatiei. Sindicalistii acuza Guvernul de lipsa unor masuri concrete de modernizare a invatamantului.

Comentarii Facebook