Miercuri 24 Aprilie

Zece la suta dintre copiii institutionalizati in judetul Cluj, admisi la facultate

24 dintre cei peste 200 de copii aflati in grija Directiei pentru Protectia Copilului Cluj sunt studenti in anul universitar 2010-2011.

 

Directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj, Monica Filip, a declarat pentru Stiri de Cluj ca 24 de copii care provin din casele de tip familial urmeaza cursurile unei facultati. "Avem un baiat care este student la doua facultati. Tinerii urmeaza Asistenta Sociala, Psihologie, Jurnalism sau Politehnica. Toti au avut medii mari la bacalaureat si au intrat pe locuri bugetate in invatamantul superior", a spus Monica Filip.

 

Tinerii pot ramane in institutiile de ocrotire pana la finalizarea studiilor, iar Directia le achita zilnic cate 9 lei pentru masa. "Ei se incadreaza si pot obtine si burse sociale pe parcusrul studiilor. Incercam sa ii ajutam atat material, cat si moral. Au inteles ca trebuie sa se ajute singuri si multi chiar reusesc sa faca asta, sa isi faca un viitor", a mai declarat directorul adjunct al DGASPC Cluj. Unii dintre ei au fost admisi la facultate in anii anteriori, dar acesta este cel mai mare numar de studenti pe care Directia i-a avut in istorie.

 

In judetul Cluj sunt institutionalizati in prezent peste 200 de copii, in timp ce alti 200 sunt plasati la asistenti maternali.

Comentarii Facebook