480 de profesori disponibilizati la Cluj, dublu fata de acum o saptamana

Numarul profesorilor care urmeaza sa fie disponibilizati pana in toamna s-a dublat la Cluj. In urma cu cateva zile, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ) anunta ca vor fi "reduse" 261 de posturi, acum numarul acestora a ajuns la 480.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj, Lucia Cojocaru, a declarat ca "a fost o greseala facuta de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. In anexa la OUG, pentru perioada 1 ianaurie - 1 septembrie apareau 10.975 de posturi, iar din septembrie pana la finalul anului 2010, 10.426. Diferenta nu da nici cum 261, ci mult mai mult".

Conducerea IJS Cluj a declarat la randul ei ca propunerea trimisa la Bucuresti vizeaza reducerea unui numar de 480 de posturi, intre care un sfert sunt directori, iar restul profesori.

Reducerea posturilor va fi facuta in special din randul suplinitorilor si a profesorilor care urmeaza sa iasa la pensie. Reprezentantii ISJ Cluj planuiesc de asemenea sa ii readuca pe directori la catedra, sa mareasca normele profesorilor cu gradul I si vechime de peste 25 de ani si sa comaseze unele scoli sau sa le reorganizeze.

Directorii din scoli vor preda cate 9 ore pe saptamana, profosesorii cu 25 de ani vechime 16 ore, iar scolile cu mai putin de 300 de elevi si gradinitile mai mici de 150 de copii isi vor reduce personalul.

Comasarea unitatilor de invatamant in special cele de la tara va face ca aproximativ 130 de profesori sa dispara, iar prin reorganizarea celor din mediul ruban care au putini elevi, alte 90 de posturi vor fi desfiintate.

Liderii sindicali nu sunt multumiti cu aceasta situatie, deoarece elevii din scoli vor avea de suferit si sunt decisi la nevoie sa atace in instanta decizia de reducere a celor 480 de posturi.

Comentarii Facebook