Primii pacienți bolnavi de COVID-19 urmează să fie internați la Spitalul Polaris la îceputul săptămânii viitoare


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că spitalul privat Polaris, din comuna Baciu, va intra în rândul unităților medicale unde vor fi tratați pacienți de Covid-19, după ce acesta a fost preluat temporar de către Consiliul Județean.

Astfel,  primii pacienți urmează să fie internați la polaril la începutul săptămânii viitoare.

După ultimele discuții pe care le-am avut cu colegii de la Spitalul de Boli Infecțioase care au preluat Spitalul Polaris ca secție exterioară, primii pacienți pe care îi vom transporta acolo vor ajunge la începutul săptămânii viitoare”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, la Radio Cluj.

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că Spitalul privat Polaris, aflat în satul Suceagu din comuna Baciu, intră în rândul unităților medicale unde vor fi tratați pacienți de Covid-19. Consiliul Județean Cluj a fost instituția care a negociat preluarea temporară a acestui spital.

Conform autorităților, pacienții cu forme grave ale bolii vor fi tratați în continuare la Spitalul de Boli Infecțioase, iar la Polaris vor fi aduși bolnavi care prezintă forme ușoare de Coronavirus.

Din punct de vedere organizatoric, ca și resursă umană, lucrurile sunt lămurite în primă fază, astfel încât, la începutul săptămânii, să putem deja avea pacienți acolo. Vorbim de pacienți asimtomatici și pacienți cu forme ușoare și medii, pentru a degreva spitalele care sunt, în momentul de față, în prima linie”, a mai precizat prefectul, conform sursei citate.

Odată cu intrarea Spitalului Polaris în circuitul medical, în Cluj pot fi internați simultan 800 de pacienți.

Consiliul Județean Cluj va plăti o chirie lunară de 80.000 de lei pentru preluarea spitalului Polaris, suma fiind stabilită de un evaluator independent.


Comentarii Facebook