Alo, Curtea de Apel Cluj și Tribunalul Cluj! Tentativă de ”mușamalizare” în dosarul proxeneților milionari din Dej


În procesul în care se cere arestarea ”șeicilor” proxeneți din Cluj și din Dej, șase la număr, unul dintre avocați, Călin Budișan a depus, în cursul zilei de joi, recuzarea judecătorului de drepturi și libertăți, sesizat să judece această cerere de arestare.

Culmea este faptul, împotriva Codului de Procedură Penală, magistratul s-a ridicat de pe scaun și a amânat judecarea ședinței cu 19 ore pentru a se judeca cererea de recuzare, deși știa că aceasta nu poate fi admisă.

Un emerit avocat de penal din Cluj Napoca, ne-a semnalat că demersul judecătorului a fost unul total în afara legii. ”Articolul 67, alin. 6 din Codul de Procedură Penală este clar ca lumina zilei. Ceva este la mijloc. Ori magistratul a fost amenințat, ori îi e frică să judece”, a explicat renumitul avocat. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau completul în faţa căruia s-a formulat recuzarea, cu participarea judecătorului recuzat, se pronunţă asupra măsurilor preventive”, se arată în alin. 6, din cadrul art. 67 Cod de Procedură Penală.

Este simplu, cu participarea judecătorului recuzat se pronunță asupra măsurilor preventive. Deci nici nu se putea amâna procesul pentru că nu era niciun motiv”, a spus avocatul clujean.

b7fadb74-0ab9-47e7-ae61-57392068ca4f.jpg

Comentarii Facebook