Duminica 28 Aprilie

Primarul fugar Cătălin Cherecheș ar putea rămâne fără o parte din avere - decizie a Curții de Apel din Cluj


Fostul primar Cătălin Cherecheș, care a fugit din România înainte de condamnarea sa la închisoare și a fost prins în Germania, ar putea rămâne fără o parte din avere. 

Procurorii DNA au câștigat un proces la Curtea de Apel Cluj în care cereau ca fostul edil să returneze suma primită ca mită într-un dosar de corupție, altul decât cel în care a fost condamnat în noiembrie.

Procurorii DNA au câștigat un proces la Curtea de Apel Cluj în care au cerut rejudecarea la Tribunalul Maramureș a dosarului privind confiscarea sumei primite ca mită de Cătălin Cherecheș într-un dosar de corupție mai vechi, scrie Digi 24. În acel dosar, Cherecheș a fost judecat pentru luare de mită, în 2013.

​​Faptele s-au prescris, el a fost achitat în primă instanță, iar DNA a constatat că judecătorii Tribunalului Maramureș nu s-au pronunțat cu privire la confiscarea specială a sumei de 150.000 de dolari și au făcut apel în acest sens.

La acest moment, Cătălin Chereches este încarcerat într-un penitenciar din Germania, așteptând procedurile de extrădare. El a refuzat să îşi dea acordul pentru extrădare simplificată, iar avocații acestuia încearcă să împiedice, prin căi extraordinare de atac, aducerea în țară a fostului primar din Baia Mare.

Comentarii Facebook