Un clujean cu spirit civic a oprit un șofer ce conducea haotic între Gherla și Cluj și l-a dat pe mâna Poliției: „A zis că a băut pastile cu jinars”-VIDEO


Un șofer cu spirit civic a reușit să stopeze „aventura” nebunească a unui bărbat de 70 de ani, care a avut tupeul de a se porni cu mașina din Maramureș spre Hațeg, pe o distanță de 330 de kilometri, mort de beat. 

Șoferul băut bine a fost surprins între Dej și Gherla.

„Venind dinspre Dej spre Gherla am observat un domn care conducea stânga - dreapta. L-am urmărit până la Jucu și am sunat la 112. Din Nima și până la Jucu era să facă minim 15 accidente”, a relatat Tony, clujeanul cu spirit civic, pentru Știri de Cluj.

Deși trebuia să oprească la Gherla, acesta l-a urmărit pe șoferul suspect spre Cluj-Napoca, iar la Jucu a avut noroc. 

„L-am urmărit până la Jucu să mă asigur că nu se întâmplă nimic. Am dat flash-uri pe sensul opus ca să se tragă șoferii. Se întâmpla mare accident, dacă nu eram la locul potrivit”, a continuat Tony. 

Norocul a făcut ca motorul șoferului beat să cedeze la Jucu, locul unde a ajuns și un echipaj de poliție chemat prin 112 de clujeanul cu spirit civic. 

Șoferul din Maramureș are 70 de ani și examinarea cu etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,85 în aerul expirat. Bărbatul va petrece 24 de ore în arest. 

Halucinant este că acesta a pornit mort de beat din Maramureș și voia să meargă 330 de kilometri până în Hațeg, fără să îi pese că abia controla volanul.

„A spus ca a băut pastile de jinars de la farmacie. De la domnul doctor pentru că îl ajuta la ficat. Puteam sa îl iert. A zis ca îmi dă de un pachet de țigări și promite că doarme și nu mai face asta niciodată. I-am spus să-l ierte Dumnezeu, că eu nu o fac”, a încheiat Tony, relatarea șocantă.

Șoferul din Maramureș s-a ales cu dosar penal, cu permisul suspendat și va sta în arest până când se va trezi.

perf.jpg

Comentarii Facebook