Primarul Emil Boc spune că arhitectul a scos copacii plantați de el și că avea un motiv ÎNTEMEIAT - FOTO

 

Primarul Emil Boc a reacționat după materialul publicat de Știri de Cluj luni, în care arătam că arborii plantați în Piața Lucian Blaga, fostă Piața Păcii, au fost scoși din pământ la câteva zile de la plantarea la care a participat primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea, și care a fost imortalizată într-o ședință foto pentru fanii de pe Facebook. Vezi AICI fotografii din Piața Lucian Blaga.

Luni dimineața, copacii au fost scoși. Primarul Emil Boc a anunțat că aceștia nu făceau suficientă umbră.

Edilul l-a întrebat despre situație pe managerul de proiect, directorul tehnic al Primăriei, Virgil Porutiu, care a transmis că: "S-a luat decizia de către arhitectul proiectului sa fie înlocuiți cu alții cu coroana mai bogata, să poata face mai multă umbră. Sa nu asteptam sa creasca. Se planteaza Platanus acerifolia. Diferentele sunt date de taierile de formare ale coronamentului. Cei din aliniamentele stradale au forma columnara, iar cei prevazuti pentru zona terase au o forma evazata, care va permite umbrirea zonei intr-o perioada mai scurta de timp”.

Lunile trecute, tot primarul Emil Boc a plantat copaci în mijlocul trotuarului de pe strada Bună Ziua. Potrivit unor surse, atunci de vină a fost viceprimarul Dan Tarcea care nu și-a făcut treaba bine, deși primarul a participat zâmbitor la ședința foto pentru pagina de Facebook. După ce oamenii s-au arătat revoltați de populismul primarului, acesta a ordonat scoaterea copacilor.

Am primit și eu soluțiile specialiștilor. Credeam că este o suprafață mai mare. Eu am stat și am plantat un singur arbore. Am dat semnalul deschiderii lor. Am fost prins într-o mini capcană”, a spus Boc atunci.


Comentarii Facebook