Miercuri 1 Aprilie

Copacii plantați de Emil Boc pe Bună Ziua au fost scoși de pe trotuar: Am fost prins într-o mini capcană. Clujenii au dreptate! - VIDEO


Primarul Emil Boc susține că s-a greșit plântându-se copaci pe trotuarul de pe strada Bună Ziua.

Am ținut cont de părerile cetățenilor, de părerile oamenilor și am dispus revenirea la situația inițială. Planul realizat de proiectanți prevedea 2 metri de trotuar și în interiorul trotuarului un copac. După ce am văzut poziția oamenilor, după ce am văzut efectiv cum arată în teren am trecut peste poziția proiectanților și am dispus ca pe tot ce înseamnă trotuar pe Bună Ziua să nu fie plantați copaci. Copacii vor fi plantați în afara ariei de 2 metri. 

WhatsApp Image 2020-03-11 at 15.29.37 (2).jpeg

Cei care s-au plantat, sunt plantați în afara celor 2 metri de trotuar. Am dispus Serviciului Patrimoniu să identifice proprietarii și fie cu acordul lor, fie prin procedură de expropriere pentru spații verzi să începem demersuri pentru a mai lua un metru, cât este necesar pentru a planta în afara trotuarului arborii de pe Bună Ziua. 

A greși este omenește, a persista în greșeală este mai complicat. Cred că sesizările oamenilor sunt pertinente. Am luat această decizie recunoscând că a merge pe mâna specialiștilor nu totdeauna este cea mai bună soluție. Arborii plantați au fost scoși”, a spus primarul Emil Boc.

Întrebat cum a fost indus în eroare, pentru că a fost prezent și a plantat un copac, Emil Boc a spus că: ”Specialiștii au pus în aplicare un plan care a stat în dezbatere publică 3 luni, făcut de toți arhitecții de renume ai Clujului. După ce m-am uitat și am văzut ce păreri au oamenii, am realizat că au dreptate oamenii. Cetățenii sunt cei care dau pulsul adevărat al orașului”.

Am primit și eu soluțiile specialiștilor. Credeam că este o suprafață mai mare. Eu am stat și am plantat un singur arbore. Am dat semnalul deschiderii lor. Am fost prins într-o mini capcană”, a mai adăugat Emil Boc.

Drumul are o ampriză (lățimea terenului ocupat de drum) de 16 metri, care trebuia să cuprindă și copaci. ”Arhitectul trebuia să îmi spună că nu poate pune și copacii. De ce au ștampilă de arhitect, ca să nu îți respecți rigorile tale? Așa s-a întâmplat cu foarte mulți arhitecți din acest oraș, care și-au pus ștampila pe tot felul de proiecte pe care nu le-a făcut primarul, vă asigur! Asta e dovada foarte clar. Mergînd pe mâna lor nu a fost cea mai bună soluție”, a mai adăugat primarul. 

page.jpg

Comentarii Facebook