Primarul Emil Boc dă vina pe conducerea școlii Ion Agârbiceanu, pentru haosul mutării forțate de elevilor la Anghel Saligny


Primarul Emil Boc susține că haosul mutării elevilor din clasa zero de la Școala Ion Agârbiceanu la căminul Școlii Anghel Saligny este din cauza conducerii școlii. 

La Școala Ion Agârbiceanu m-am înfuriat când am văzut nemulțumirea oamenilor de acolo. Le-am spus ”Măi oameni buni, de ce creați o problemă dacă nu aveți?” Lucrurile funcționau bine, de ce le-ați schimbat. Mi-au spus că conducerea școlii și părinții au decis să facă mutarea respectivă. Păi cu care părinți? 

Măi oameni buni luați o decizie după ce comunicați și discutați și apoi tăiați nodul gordian, nu luați decizia și chemați pompierii să vă rezolve problemele. V-ați trezit cu o problemă generată de conducerea școlii, care nu a avut instrumentul de comunicare cu toți părinții, nu numai cu o parte majoritară. Dacă nu erau toți mulțumiți, trebuiau să nu ia decizia. 

Deciziile acestea trebuie bine pregătite.

Mama unui elev de la Școala Ion Agârbiceanu e mulțumită cu mutarea elevilor: Se plâng casnicii. Noi care muncim nu avem acest lux!

Am fost foarte supărat, pentru că noi nu am avut niciun fel de contribuție. Noi am modernizat școlile și am făcut din școala Ion Agârbiceanu una dintre cele mai frumoase școli din ROmânia și mă trezesc cu probleme. Nu eu am înscris copiii acolo la școală. Conducerea școlii i-au înscris și au știut pe cine au înscris. Fiecare să își asume responsabilitatea”, a declarat primarul Emil Boc. 

Peste 200 de elevi de la Școala Ion Agârbiceanu au fost mutați forțat de luni, 13 decembrie

Peste 200 de copii din clasele pregătitoare de la Școala Ion Agârbiceanu au fost relocați începând de azi în sediul Colegiului Anghel Saligny!

Zeci de părinți au protestat azi dimineață împotriva acestei decizii, ce implică 8 dintre cele 12 clase pregătitoare ale școlii.

Direcțiunea speră să rezolve astfel problema supraaglomerării cu care școala se confruntă de mai mulți ani și care a dus la scurtarea orelor pentru copiii din clasele primare la 40 de minute și la studiul în două schimburi.

De cealaltă parte, părinții spun că nu au fost informați în legătură cu posibilitatea relocării în momentul înscrierii în clasa pregătitoare, că au primit informații oficiale privitoare la mutare în urmă cu o săptămână pe Whatsapp și, mai ales, că cele câteva criterii prin care s-a stabilit care clase rămân și care pleacă au fost incorecte”, a declarat consilierul local Alexandra Oană.

„Fain la școală în Cluj!” Elevii de la Ion Agârbiceanu, înghesuiți într-o cameră de cămin, numită „sală de clasă” - FOTO


Comentarii Facebook