Mama unui elev de la Școala Ion Agârbiceanu e mulțumită cu mutarea elevilor: Se plâng casnicii. Noi care muncim nu avem acest lux!


Mama unui elev de la Școala Ion Agârbiceanu îi critică pe ceilalți părinți, care se opun mutării copiilor (circa 200) în căminul de la Colegiul Anghel Saligny. Aceasta a spus că numai cei care nu lucrează sau au bunici se plâng, pentru că ceilalți sunt mulțumiți. 

Mama care a trimis scrisoarea spune că noile condiții de la Anghel Saligny nu sunt lux, dar e mai bine decât să fie mutați de după amiază.

Buna ziua,

Sunt părintele unui copil dintr-o clasa pregătitoare din cadrul școlii I. Agârbiceanu Cluj-Napoca si, in lumina evenimentelor recente privind relocarea unei parti din copii la sediul colegiului Anghel Saligny (despre care am văzut ca tot postati articole si știri), este de datoria mea sa va transmit si cealalta fata a situației.

As vrea sa va comunic următoarele aspecte:

1. Am fost anuntati de la începutul anului școlar ca urmează sa ne mutam provizoriu acolo, deși acum unii părinți se arată uimiți de decizie.

2. Copiii NU mai incap in spatiul scolii. Este normal sa se apeleze la spații externe, ca soluție provizorie.

3. Nicio alta scoala care a mutat copiii provizoriu nu a fost nevoită sa ii întrebe pe părinți punctual și nici sa le ceara acordul. Situațiile speciale impun soluții deosebite. Nici Poliția, Primăria sau orice alte instituții de stat nu cer acordul beneficiarilor de servicii dacă își schimba locația sediului.

4. Sălile de la Saligny au fost folosite pana acum de alte școli, nimeni nu a fost așa de lezat de aspectul clădirii precum sunt acești părinți de la Agârbiceanu. Nu este lux, dar sunt condiții normale. Sa nu uitam câte școli din România nu au toaletele in incinta școlii! Este normal sa ne dorim ce este mai bun pt copiii noștri, dar nu sa insistam doar pe condiții de lux in detrimentul actului educational!

5. Dacă acești copii nu se mutau în celălalt spațiu, ar fi însemnat sa meargă la școală in intervalul 11:00-14:00. Acești părinți care nu încetează cu atitudinea de mahala sunt casnici sau au bunici in ajutor. Restul părinților care au nevoie sa munceasca (nu toți ne permitem luxul de a fi casnici) ar fi nevoiți sa renunțe la locul de munca! Sunt șocată de limitarea in gandire a lor dar si a Dvs, care imprastiati in spatiul public știri nedocumentate si neechilibrate!

6. Până acum, din septembrie, pt ca ei sa incapa toti in sediu, clasele a doua au mers in interval 11-14. De ce ar trebui sa sufere si alte familii doar pt ca o mână de părinți de la pregătitoare nu au de gand sa mearga puțin mai departe cu copilul, adică se gandesc doar la ei?!

7. Subliniez, se gandesc doar la ei: ca nu sunt condiții de lux, ca vor școala fix langa bloc (cand mergeau la cresa sau gradinita ce se intampla??? Ca nu sunt toate lipite de bloc), nu le pasa de cei care muncesc, deși banii la bugetul de stat de la noi ajung (cei care muncim!), inclusiv la Invatamant.

8. Acești  "părinți" au fost in stare sa țină copiii in frig atatea ore in fata sediului principal, numai sa nu facă efortul de a merge la sediul nou primit, in același cartier practic. Poate ar trebui sa se autosesizeze Protectia Copilului. De ce nu-i sesizați Dvs? Dacă tot va place can-can-ul.

În acest timp, ceilalți copii erau la ore cu investitorii. Cum se poate ca unii reușesc sa inteleaga situația si faptul ca trebuie sa facem un efort, o perioada, astfel incat copiii sa aibă parte de un program normal?

9. Pt copii, momentul propice pt învățare este dimineata, nu de la ora pranzului! De aceea clasele mici mereu au ore dimineața, ei se concentrează mult mai greu pe parcursul zilei. In situația din sediul actual, ei au orele de 35 de min si pauza de 5 min!! Vi se pare normal? Sa scadem calitatea actului educațional doar pt ca nu este o clădire de lux?? Sa le fie mai greu lor sa asimileze noțiuni doar pt ca părinții sunt prea comozi si nu au chef sa meargă 10 min in plus pe drum?? Sa nu mai vorbim ca scoala a făcut demersurile pt a le asigura si transport dorltorilor de la un sediul la celalalt. 

Deci, pană la urma, nimic nu este bun, nimic le-a convenit, sunt puși pe scandal si nu vor sa vada sau sa auda niciun alt argument. Sunt parinti casnici, care acum si-au găsit un scop zilnic in activitățile lor. Oameni cu prea mult timp liber, care ar putea produce ceva util in societate, însă, in schimb, le plac mahalagismele, si știu doar sa ceara drepturi, dar nicidecum sa pună osul la treaba sau sa sprijine sistemul școlar in vreun fel. 

Dacă sunteți oameni de presa asa cum sustineti in auto-descriere, corect ar fi sa prezentati si aceste puncte de vedere. Si nu sunt doar ale mele, ci si ale altor părinți (majoritatea copiilor au fost la scoala la sediul nou), insa acest grup nu este asa vocal si este pacat sa se influenteze lucrurile doar pe principiul "cine strigă mai tare". Ca sa nu mai spun ca s-a supus la vot decizia, părinții au votat majoritar relocarea.

Mulțumesc pt atenție,

Un părinte la capatul rabdarii”, ne-a relatat mama, care nu a dorit să îi fie publicat numele.

Știri de Cluj a luat legătura cu directoarea școlii Ion Agârbiceanu, care și-a exprimat punctul de vedere pe acest subiect. Dacă ar fi dorit să precizeze mai multe lucruri acest lucru este permis, așa cum a putut-o face și mămica de mai sus. 

Proteste la Școala Ion Agârbiceanu din Mărăști! Elevii sunt mutați forțat la altă școală. Deocamdata, au ore de 40 de minute!

Pe lângă faptul că părinții copiilor care sunt mutați sunt nemulțumiți de condiții și de modul în care s-a făcut totul, criteriile de alegere a copiilor care rămân la școală și nu sunt mutați au fost alese de Consiliul de Administrație condus de directoarea Paula Balica, al cărei copil este în clasa zero și rămâne la Școala Ion Agărbiceanu. 

Din 12 clase au fost mutate 8, iar patru au rămas pe loc, la Școala Ion Agârbiceanu. Au rămas elevii ai căror părinți sunt dascăli, cei cu probleme motorii, cei care au frați la Ion Agârbiceanu sau sunt implicați în programele Consorțiului de Practică Pedagocică.

Comentarii Facebook