„Fain la școală în Cluj!” Elevii de la Ion Agârbiceanu, înghesuiți într-o cameră de cămin, numită „sală de clasă” - FOTO


Părinții unor elevi de la școala „Ion Agârbiceanu”, din Cluj-Napoca, au avut parte de surprize neplăcute luni dimineața, când și-au dus copiii la școală. După spusele fostului concurent Master Chef, Liviu Balint, clasa în care se află și copiii lui a rămas fără învățător sau sală de clasă la mijlocul anului școlar. Astfel, părinții elevilor s-au trezit luni dimineața, în curtea școlii, cu micuții de mână, neștiind ce se întâmplă.

Liviu Balint a menționat că înștiințarea a fost făcută prin intermediul mesajelor de pe WhatsApp.

Domnule Emil Boc, ăsta e învățământ într-un oraș de 5 stele!? Ajungem în fața școlii „Ion Agârbiceanu” și constatăm că nu mai avem învățător și nici sală de clasă la mijlocul anului școlar, datorită incompetenței doamnei director care a decis mutarea făcută prin mesaje pe WhatsApp a anumitor clase pregătitoare la o altă școală din Cluj”, a relatat clujeanul pe Facebook.

265953948_10159079064412659_7120797561614082592_n.jpg

După cum se vede în poză „noua" sală de clasă este o cameră de cămin (10-12 metri pătrați) în care vor să înghesuie 24 de suflete cu măști pe față și distanțare socială „regulamentară", fain la școală în Cluj!”, a continuat Liviu Balint.

Din imagini se poate concluziona faptul că regulile de distanțare fizică nu pot fi aplicate pentru elevii care vor învăța în această „sală de clasă” improvizată. Încăperea este deja înghesuită cu 24 de bănci și catedra învățătorului, asta fără a fi adăugate scaunele, care vor face camera să fie și mai aglomerată. Astfel, 24 de elevi vor fi puși și forțați să stea în această încăpere 4-5 ore pe zi.

Mama unui elev de la Școala Ion Agârbiceanu e mulțumită cu mutarea elevilor: Se plâng casnicii. Noi care muncim nu avem acest lux!

Pe lângă faptul că părinții copiilor care sunt mutați sunt nemulțumiți de condiții și de modul în care s-a făcut totul, criteriile de alegere a copiilor care rămân la școală și nu sunt mutați au fost alese de Consiliul de Administrație condus de directoarea Paula Balica, al cărei copil este în clasa zero și rămâne la Școala Ion Agărbiceanu. 

Din 12 clase au fost mutate 8, iar patru au rămas pe loc, la Școala Ion Agârbiceanu. Au rămas elevii ai căror părinți sunt dascăli, cei cu probleme motorii, cei care au frați la Ion Agârbiceanu sau sunt implicați în programele Consorțiului de Practică Pedagocică.

Comentarii Facebook