Duminica 28 Aprilie

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, insistă pe mutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj, cu o zi înainte de verdictul final


Cu o zi înainte de sentinţa în dosarul în care este acuzat de corupţie, primarul de la Baia Mare, Cătălin Cherecheş, cere strămutarea procesului de la Cluj la o altă instaţă competentă.

Acesta susține că judecătoarea care a încercat să fie mituită de către soacra sa nu mai poate fi imparţială, iar cererea se va judeca la Curtea Supremă, asta după ce chiar judecătoarea la care face referire edilul, Georgiana Rodica Hîngan Farcaş, de la Curtea de Apel din Cluj, a făcut cerere de abţinere, însă aceasta i-a fost respinsă şi cel mai probabil s-a întâmplat acest lucru pentru că nu va mai fi timp de rejudecare până în data de aprilie 2024, atunci când intervine şi termenul de prescripţie.

Amintim că soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prinsă în flagrant când voia să ofere mită judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentință mai blândă pentru ginerele ei.

Claudia Gliga, soacra lui Cherecheș, ar fi luat legătura cu mama judecătoarei și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. 

Alături de soacra lui Cherecheș a fost arestat și socrul acestuia, care ar fi ajutat-o pe soția lui în comiterea faptei. Primarul Cherecheș susține că nu știa de intenția socrilor săi și că nu are nicio legătură cu cele întâmplate. Cherecheș a fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la 5 ani de de închisoare pentru luare de mită. Dacă nu intervine nicio modificare, instanța ar trebui să se pronunțe, definitiv, pe 24 noiembrie.

Comentarii Facebook