Sambata 30 Septembrie

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a primit Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan” din partea Mitropoliei Clujului - FOTO


Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a primit Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan” din partea Mitropoliei Clujului.

Duminică, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia le-a vorbit celor prezenți pe tema ”De ce nu primim cuvântul lui Hristos?”.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe parohul Simion Valeriu Toderean, iar pe fostul paroh, preotul Marius-Adrian Bolbos, l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală. 

Primarul comunei Chinteni, Magdalena-Lucia Suciu, a primit Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan”, iar viceprimarul Miron Teodor și epitropul Gruia Pop au primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, toți ceilalți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânmartin, filie a Parohiei Măcicașu, din Protopopiatul Cluj I, a fost construită între anii 1906-1910, prin contribuția credincioșilor și a preotului de atunci Augustin Lemeni.

Lăcașul de rugăciune a trecut de-a lungul timpului prin ample lucrări de renovare. Între anii 1971-1972 s-au realizat lucrări de reabilitare care au culminat cu refacerea picturii. La 9 iunie 1974, biserica a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Iustinian, pe atunci Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Comentarii Facebook