Clujeancă diagnosticată cu COVID la Spitalul Medicala 3: M-am dus pentru altă afecțiune și am ieșit pozitivă


O clujeancă a fost internată la Clinica Medicală 3 pentru o colonoscopie și un tratament și s-a trezit infectată cu COVID-19.

Am venit vineri să fac o colonoscopie cu toate actele în regulă și cu test de COVID-19 negativ. Mi-a făcut colonoscopia și m-a reținut ca să facă tratament cu antibiotic pentru afecțiunea depistată. După aceea, duminică mi-au făcut iarăși test COVID și mi-a ieșit pozitiv. 

M-au adus pe secția COVID. Aici mi-au făcut test la plămâni și tușesc puțin, tensiunea e bună, saturația e bună și am zis să mă lase acasă. Nu am de ce să stau aici să mă îmbolnăvesc mai rău. Tușesc puțin, dar altceva nu am. 

Am scris să mă externeze pe propria răspundere și miercuri am semnat hârtia, dar medicul mi-a spus că e ocupat că au multe cazuri și va face externarea.

De azi dimineață stau și aștept. Cred că sunt cazuri multe, dar nici așa. Dacă eu nu sunt grav de ce ocupă un loc în salon cu mine”, ne-a relatat femeia.

Nerăbdarea femeii este nejustificată, pentru că realizarea unui dosar de externare durează mult și trebuie respectate protocoalele. În plus, medicii i-a u explicat că va fi externată în cursul acestei zile.

Semnalul de alarmă tras de acest caz este altul. Transmiterea COVID-19 este comunitară și spitalele au devenit un risc chiar și pentru pacienții care merg cu alte afecțiuni.

Vaccinarea este sigura șansă de a scădea presiunea pe spitale, deoarece s-a demonstrat științific că cei vaccinați fac forme ușoare și nu ajung în stare gravă la spital. Dacă sistemul nu ar fi blocat cu  cazuri COVID, riscurile de contractare a virusului ar fi mult reduse.

Comentarii Facebook