Primărița de FIER a Clujului merge pe strategia „fapte nu vorbe”. Comuna Chinteni este pregătită deja să primească 150 de refugiați ucraineni


Conflictul din Ucraina a pus statul român față în față cu problemele a mii de oameni, care sunt nevoiți să-și părăsească casele pentru a fugi de război. Mulți dintre refugiații ucraineni vor fi în România doar în tranzit, însă nu toți își vor permite să plece spre alte țări din vest. 

În timp ce societatea civilă se mobilizează maxim pentru a ajuta refugiații ucraineni, planul oficial al autorităților române se lasă mult așteptat. 

MAI a decis în seara zilei de 25 februarie, abia „înființarea unui Grup de lucru  la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice aflate în Nordul și Nord-Estul țării noastre care, în mod integrat vor colabora în scopul alocării eficiente și rapide a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul țări”, anunță ISU Cluj.

Între timp, primărița de fier a Clujului a discutat deja cu autoritățile despre primirea refugiaților ucraineni. 

Ultimele zile ne-au adus în fața unor evenimente pe care cu greu le putem accepta, nu doar pentru că par greu de înțeles, ci și pentru că ne-au înfățișat drama unor oameni puși în situația de a-și părăsi casele, pentru a se îndrepta spre nicăieri practic. Mă gândesc că, în asemenea momente, solidaritatea este cea care ar trebui să ne definească pe noi toți. În urma unor discuții purtate cu domnul ministru Vasile Dîncu, cu domnul Inspector Șef al ISU CLUJ, Ion Moldovan și cu doamna Subprefect Irina Munteanu am stabilit că vom primi refugiați ucraineni în Comuna Chinteni. Putem primi până la 150 de persoane în spațiile pe care Comuna Chinteni le deține”, a declarat Lucia Suciu.

Comentarii Facebook