Primaria Cluj Napoca a platit 255.000 de lei, in 2010, pentru stropirea strazilor cu apa


Primaria Cluj Napoca a platit in 2010 un sfert de milion de lei pentru stropirea strazilor cu apa. Banii au fost impartiti de firmele Rosal Grup si Brantner Veres, care deservesc cele doua sectoare ale orasului.

Fata de 2009, acum administratia locala a platit numai spalarea strazilor, iar stropirea cu apa din Somes s-a facut in mod gratuit, deoarece "firmele au vrut sa ajute bugetul local si asa saracit de criza", a declarat pentru Stiri de Cluj Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al primariei Cluj-Napoca.

Tarifele pentru spalarea strazilor sunt insa mult mai mari fata de cele de stropire, asa dupa cum reiese si din contractele semnate de cele doua firme cu administratia locala. Brantner Veres percepe 17 lei pe kilometru pentru serviciile de spalare si numai 2,64 de lei pentru stropirea cu apa din Somes.

La Rosal Grup lucrurile sunt "lasate" in ceata, deoarece nu se specifica in serviciile prestate cu cat este taxata spalarea strazilor. "Maturat mecanic aspirat" costa la firma PDL -istului Silviu Prigoana 10.30 de lei pe kilometru, iar spalarea cu furtunul 6,42 de lei, asadar aproape ca fel de scump ca si in cazul firmei Brantner Veres.

Fata de 2006, cand firma Rosal Grup a incheiat primul contract cu primarie Cluj-Napoca, tarifele au "explodat". In urma cu 4 ani, pentru spalat cu furtunul societatea percepea 5,23 de lei, iar pentru stropitul cu apa din Somes 4,05 lei.

Firma Brantner Veres era mult mai scumpa in 2006 si taxa pentru fiecare kilometru de strada spalata 13,97 de lei, iar pentru stropitul simplu 2,15 lei.

Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, sustine ca in 2009 sumele incasate de cele doua firme pentru aceste servicii au depasit valoarea de 300.000 de lei. "Acum am apelat mai putin la ei. Oricum, in permanenta, dupa operatiunile facute de cele doua firme, cele de spalare a strazilor, un inspector al primariei verifica modul in care s-a prestat operatiunea. Daca nu corespundeau, aceste servicii nu erau decontate", a mai afirmat Oana Buzatu.

Comentarii Facebook