Prima cafenea bio va fi inaugurata in 5 noiembrie la Cluj


Prima cafenea bio va fi inaugurata in 5 noiembrie la Cluj Napoca si amatorii de cafea, ceaiuri, prajituri bio sunt invitati la o degustare in Piata Avram Iancu.

"Vineri, de la orele 18.00 va asteptam la o degustare delicioasa de cappucino. Conceput ca un spatiu deschis intalnirilor si evenimentelor, Bio Cafe de la Cosul Verde propune sortimente variate si pe toate gusturile: de la aroma usor cremoasa a cafelei espresso italiene, pana la gustul robust, putin acid, al amestecurilor africane. Meniul cuprinde in plus sucuri, ceaiuri si prajituri preparate din ingrediente ecologice de Anda Calinici", anunta proprietarii cafenelei.

Cafeaua este achizitionata prin sistemul "Fair trade", de pe piata internationala, prin care se incearca ajutarea directa a fermierilor.

"Vrem ca toti cei din jurul nostru sa se poata bucura de cafea dincolo de gustul sau, fara sa ne gandim cu tristete la cei ce o cultiva. Din acest motiv, noi, cei de la Cosul Verde, cumparam cafeaua prin reteaua internationala de comert echitabil. Fair trade sau comertul echitabil reprezinta un sistem economic si o miscare sociala menita sa sprijine micii fermieri din tarile in curs de dezvoltare, creandu-se astfel o piata alternativa pentru produse precum: cafea, ceai, zahar, fructe si obiecte artizanale", au mai precizat reprezentantii cafenelei Bio.

Comentarii Facebook