Prețuri stupefiante a la Cluj. Cât plătesc clujenii pentru luxul de a trăi într-o comunitate cu „aspirații occidentale” în cel mai înalt bloc din România


Dezvoltatorii imobiliari cer sume incredibile pentru apartamentele din cel mai înalt bloc din România. Clujenii sunt nevoiți să scoată sute de mii de euro din buzunar, pentru un apartament în West City Tower din Cluj, blocul turn de 25 de etaje, care este cel mai înalt din România. 

Construim nu doar ziduri, ci o comunitate cosmopolită, cu aspirații occidentale”. Așa scrie în textul unei postări publicate pe pagina West City Tower, cel mai înalt bloc construit vreodată în România. Un „zgârie-nori” care contrar așteptărilor unui cititor neavizat, nu se află în capitală, ci chiar aici la Cluj-Napoca, într-un oraș care nu depășea în anul 2020, cifra de 327.272 locuitori. 

Potrivit anunțurilor publicate pe portalurile de imobiliare, putem spune cu siguranță că „aspirațiile occidentale” fac referire nu doar la construirea unei comunități cosmopolite. La fel de „occidentale” par și costurile pentru achiziționarea unui apartament în cel mai înalt bloc din România.

Costul unui apartament cu 3 camere + terasă de 15 mp în West City Tower Cluj ajunge la 222.476 de euro +TVA

Vă oferim spre vânzare apartamente semifinisate situate într-un bloc nou cu o arhitectură modernă și o înălțime potrivită orașelor aflate în plină expansiune. Imobilul este structurat 2S+3D+P+25E+Et.Tehnic este pozitionat în cartierul Mănăștur la doar 4 km de punctul 0 (Piața Unirii) al orașului Cluj-Napoca. Poziționarea imobilului face ca accesul spre toate punctele de interes ale orașului să se facă foarte rapid atât cu mașina cât și cu transportul în comun”, se arată în anunțul publicat pe imobiliare.ro. 

apartament.jpeg

Portalul imobiliar subliniază că prețul minim în zonă cerut pentru un apartament similar este de 79.000 de euro, în timp ce prețul maxim în zonă este de 160.000 de euro. Asta în timp ce prețul cerut pe piață a apartamentului cu trei camere în West City Tower este de 222.476 de euro.

comparare pret.jpeg

Acesta a fost doar unul dintre exemple, printre cele mai „puțin” costisitoare. O altă ofertă de nerefuzat vine pentru un penthouse cu două nivele, care are cinci camere și patru balcoane. 

Prețul pentru un penthouse cu două nivele 5 camere + 4 balcoane în West City Tower ajunge la 531.781 de euro 

„Vă oferim spre vânzare apartamente semifinisate situate într-un bloc nou cu o arhitectură modernă și o înălțime potrivită orașelor aflate în plină expansiune. Imobilul este structurat 2S+3D+P+25E+Et.Tehnic este poziționat în cartierul Mănăștur la doar 4 km de punctul 0 (Piața Unirii) al orașului Cluj-Napoca. Apartamentul din anunț este situat la etajul 24 și 25 are suprafața utilă de 192.8 mp + 4 balcoane (în total 24 mp)”, se  arată în al doilea anunț.

pentihouse.jpeg

Prețul apartamentului situat la o „înălțime potrivită orașelor aflate în plină expansiune” este de tocmai 531.781 de euro. La o asemenea sumă, portalul imobiliar nu mai prezintă la detalii despre preț și costuri, care este suma cerută pentru un apartament similar în zonă.

Blocul turn de 25 de etaje a provocat un adevărat scandal cu oamenii din zonă deja de câțiva ani. Mai mulți clujeni au reclamat că s-a distrus o stradă pentru ca dezvoltatorul imobiliar să își ducă proiectul la finalizare.

În 2012, proiectul iniţiat de firma Imperial Developement a fost cumpărat de Radu Vlas. În aceste condiţii, primarul Emil Boc, revenit în 12 iunie 2012 pe fotoliul de edil-şef a semnat autorizaţia de construire peste circa o lună de zile, în data de 6 iulie. La toate sesizările făcute de cetăţeni, Primăria a răspuns că proiectul a fost autorizat în mod legal şi eventualele nemulţumiri trebuie rezolvate în instanţă.

Comentarii Facebook