Pretenții aberante puse de un proprietar din Cluj chiriașului: ”Dacă inviți pe cineva, plătești 350 de lei”


Piața chiriilor din Cluj-Napoca este tot mai absurdă. De la chirii foarte mari s-a ajuns acum la contracte aberante. De exemplu, un proprietar le impune chiriașilor prin contract să nu consume băuturi alcoolice, să fie ordonați și să plătească pentru invitații care stau peste noapte.

Proprietar din Cluj, condiții aberante pentru chiriași! Îi zugrăvești apartamentul când te muți, plătești 350 de lei dacă inviți pe cineva la tine 3 zile”, a scris pe platforma reddit un chiriaș nemulțumit, care a postat și o fotografie cu contractul.

Trecând de clauza de a fi ordonat, care poate atrage evacuarea din apartament, mai ciudată este impunea unei taxe pe zi, dacă chiriașul găzduiește un prieten, fără acordul proprietarului. Vorbim despre 50 de lei în prima zi, 100 de lei pentru a două zi și 200 de lei pentru a treia zi, iar apoi chiriașul este dat afară din apartament. Probabil că proprietarul nu vrea să se trezească cu 10 oameni în apartament sau cu subînchirierea acestuia.

O altă chestiune absurdă este plata unei sume fixe de 450 de lei pentru utilități, lună de lună, pe lângă chiria de 1600 de lei. Suma de 450 de lei se achită indiferent de consum. 

onf7o7yu1gra1.jpg

Chiriașul este nemulțumit de cererea de a preda apartamentul zugrăvit la plecare.

Clujenii au comentat intens postarea:

”1.600 ron chirie + 450 ron întreținere, adică 2.050 ron lunar pentru o singură cameră, în asemenea condiții. Și 2.500 ron pentru zugrăvire, că atât costă să zugrăvești 12 mp. Băi, mai e adevărată și zicala aia, prost e și cine acceptă”, se arată într-un comentariu.

„Cred că ieși mai ieftin la hotel”, spune altcineva.

„450 ron întreținere. Ce e man în Cluj, eu în Iași dau 100 de lei pe întreținere la 3 camere”, a scris un alt chiriaș.

„Oricum dacă e să fie ceva care pare abuziv este punctul 5, reparațiile bunului închiriat revin întotdeauna proprietarului. Dacă ți se strică bateria la baie (de exemplu) nu trebuie să cumperi tu una să o înlocuiești, ci proprietarul”, scrie un alt internaut.

Există și comentatori care susțin că, de fapt, clauzele nu sunt aberante.

„Depinde din ce cauza se strică..., eu am bateria de la baie de nu știu câți ani și nu are nimic. Dacă tragi ca milogu de ea. Eu îi înțeleg pe ăștia care pun clauze de genu. Sunt FOARTE mulți chiriași care își bat joc pentru că nu e bunul lor. Trântesc ușile dulapurilor că doar nu au dat ei bani, fumează în camere se îngălbenesc pereții/tavanul... Depinde pe cine primești în chirie, dar nu ai cum să ști. Dacă ți se pare absurd poate nu ai dat un apartament în chirie încă, sau nu ai avut parte de așa oameni”, a scris un alt comentator.

„Unele clauze sunt aberante și trebuie să fii foarte prost să semnezi așa ceva. De exemplu vin maică-ta și taică-tu din provincie în vizită o dată pe an și stau să zicem 4 zile, de ce trebuie să îi plătești proprietarului bani?”, mai spune cineva.

Comentarii Facebook