Accesul la Electric Castle riscă să fie un COȘMAR în 2023, după ce și în 2022 au fost mari probleme. Nu mai este pod peste Someș


Podul vechi din Bonțida a fost demolat, iar acum comuna are un pod provizoriu, care s-a închis pentru că a crăpat și nu are autorizație. Comuna avea un pod vechi, care traversa Someșul, dar acesta avea 60 de ani și era un pericol. 

Fără pod, nu se poate ajunge de la Electric Castle spre Gară sau spre DN 1, ci trebuie mers roată pe la Jucu pe drumul autocarelor. 

Constructorul ar vrea ca în 4 -5 luni să facă podul pentru că urmează și Electric Castle și dacă nu va fi gata, vom avea probleme. 

Ne-a ajutat mult acest pod la festival pentru că aveam sens unic.  Autocarele veneau dinspre Jucu și treceau peste podul vechi și ajungeau în DN1. Așa s-a făcut un sens unic și nu s-au format blocaje”, a spus primarul comunei Bonțida, Emil Cărhaț.

Primarul crede în soluția oferită de constructor și anume că podul va fi gata în 4 luni, până la Electric Castle. ”Solutiile ar fi cele date de constructor, dar depinde și de vreme. Dacă e debitul mare, e greu de lucrat”, a explicat acesta.

Problema la Electric Castle va fi că autocarele ar putea veni dinspre Cluj-Napoca, pe ruta tradițională, pe la Jucu, dar nu mai pot merge prin comuna spre DN1, daca nu e gata podul. Mașinile mici mai pot merge pe la Răscruci, dar podul suportă numai 3,5 tone. Dacă nu se face podul, atunci autocarele vor trebuie să circule pe un singur drum, cel pe care vin de la Jucu.

Scene precum cele din imagini nu se mai pot repeta. Chiar dacă și în 2022 au fost probleme cu autocarele, festivalierii au putut merge pe jos până la Gară. Acum accesul nu se va mai putea face, singurele căi de a ieși din comună fiind cele pe la Jucu sau pe variantă mică, pe la Răscruci, dar numai pentru mașinile de până la 3,5 tone. Autocarele nu pot merge pe ultimul traseu.

Comentarii Facebook