Președintele Judecătoriei Turda, Horia Ovidiu Tocan, a fost EXCLUS din magistratură


Președintele Judecătoriei Turda, judecătorul Horia Ovidiu Tocan, a fost exclus din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul a fost acuzat de Inspecția Judiciară a CSM de nerespectarea codului de procedură civilă în cadrul unor procese pe care le-a judecat deși se afla în situația de conflict de interese.

Tocan a fost cercetat pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, precum şi pentru exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune.

Horia Ovidiu Tocan a fost avocat până în anul 2008 când a devenit judecător în cadrul Judecătoriei Gherla, iar din 2010 a fost președintele Judecătoriei Turda.

Conform declarației de avere din 2011 a judecătorului Tocan, acesta deține, împreună cu soția sa, un apartament în Cluj-Napoca, un autoturism Renault Flunece, cumpărat în 2010, şi venituri din salarii, soţia sa fiind şi ea salariată ca medic rezident la un spital din Cluj.

Sancțiunea de excludere din magistratură a lui Toncan a fost aplicată în ședința din 14 noiembrie a Secției pentru judecători a CSM.

Comentarii Facebook