Protest în faţa Prefecturii CLUJ. Cartel Alfa cere eliminarea măsurilor de austeritate - VIDEO


Un protest al sindicatului Cartel Alfa a avut loc joi, 14 noiembrie, în jurul orei 15.00, în faţa Prefecturii Cluj. Sindicaliştii cer eliminarea măsurilor de austeritate şi mai multe locuri de muncă.

Sindicaliştii, în frunte cu Valentin Ilcaş, preşedinte Cartel Alfa, filiala Cluj, au ieşit azi în stradă să picheteze Prefectura Cluj, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern şi a lipsei locurilor de muncă.

Preşedintele Cartel Alfa, filiala Cluj, Valentin Ilcaş, a declarat că protestul desfăşurat miercuri face parte dintr-o serie de proteste ample desfăşurate la nivel naţional. "Este vorba despre o zi dedicată de către Confederatia Mondiala a Sindicatelor, unor proteste ample care se vor desfăşura în toate tările din Europa şi în România, în toate reşedinţele de judeţ. Protestul este dedicat politicii de austeritate promovată cu atâta sârg în ultimii 3 ani", a declarat Vasile Ilcaş.

"Trei ani de auteritate ne-au adus aceste rezultate, iar prin această austeritate a crescut discrepanţa dintre păturile sociale", adaugă Ilcaş, vorbind despre stagnarea şi chiar recesiunea economică din unele ţări europene.

În ceea ce priveşte legea dialogului social, reprezentantul Cartel Alfa a declarat: "Am convenit cu patronatele o formă de lege pe care am depus-o şi se află în proiect la guvern. Am discut-o, am negociat-o, am convenit la o formă, au preluat-o,  dar se pare că nu o mai promovează mai departe. Nu ştim de ce".

"Prin legea dialogului social s-a răsturnat efectiv protecţia oferită angajaţilor prin contractele colective de muncă", a mai adăugat Ilcaş.

Pe pancartele protestatarilor erau scrise lozinci împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern, şi pentru susţinerea înfiinţării unor noi locuri de muncă.

Comentarii Facebook