Duminica 20 Iunie

Preoții din Cluj vor să ne omoare pe toți? Credincioșii împărtășiți cu aceeași lingură - VIDEO


În plină pandemie de coronavirus, unii  preoți din Cluj-Napoca se dovedesc a fi rămas în Evul Mediu și refuză să accepte că virusul COVID-19 este real.

Duminică, după slujba religioasă, credincioșii de la catedrala mitropolitană au fost împărtășiți cu aceeași lingură. Potrivit legii, Poliția și DSP Cluj ar fi trebuit să intervină și să facă dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că va fi făcută anchetă. ”Vom face o anchetă și vom lamuri subiectul. Nu exista exceptii de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat că niciun credincios nu a venit cu lingurița proprie. 

Biserica a înțeles de la bun început faptul că este de datoria ei să respecte toate recomandările primite din partea autorităților în primul rând pentru a-și proteja credincioșii, dar și pentru a da un exemplu că aceste reguli trebuiesc asumate conștient și responsabil de către toți.

Din acest motiv, slujbele religioase au fost săvârșite în ultima săptămână în afara lăcașelor de cult, cu un număr restrâns de credincioși, în limitele cerute de autorități. 

În ceea ce privește administrarea Împărătșaniei, până în prezent nu avem decât recomandarea Patriarhiei, care oferă posibilitatea credincioșilor care, din varii motive, nu doresc să se Împărtășească din potirul comun, să poată solicita preotului să se împărtășească după Liturghie cu o linguriță adusă de acasă. Cu toate aceste recomandări, nimeni nu a cerut să primească astfel Sfânta Împărtășanie.

În prezent nu există altă practică de administrare a Împărtășaniei, ea fiind primită în mod liber consimțit de către fiecare credincios, care alege să participe la Sfânta Liturghie. Pe lângă acest fapt, nu le putem refuza credincioșilor bucuria de a se împărtăși din potirul euharistic în această perioadă a Postului Mare, în contextul în care din data de 23 martie 2020 slujbele vor fi săvârșite doar de către preot și cântăreț, cu bisericile închise”, a spus Bogdan Ivanov.

vlcsnap-2020-03-22-13h26m24s643.png

vlcsnap-2020-03-22-13h26m26s964.png

vlcsnap-2020-03-22-13h26m29s159.png

vlcsnap-2020-03-22-13h26m33s262.png

vlcsnap-2020-03-22-13h26m41s197.png

Comentarii Facebook