PREMIERĂ! Un consilier local din Cluj-Napoca recunoaște că bisericile primesc prea mulți bani: 500.000 de euro

 

Consilierul PSD Cluj, Popa Irimie, a declarat că bisericile din Cluj-Napoca primesc prea mulți bani de la bugetul local, față de ONG -urile din domeniul social.

 

Ajutorul financiar este oarecum disproporționat față de alte ONG -uri care acționează în domenii sociale și care ar trebui mai mult susținute”, a declarat consilierul Popa Irimie.

 

S-ar părea că sprijinul acordat uneori bisericilor este cu anumită tentă catalogată electorală. Este destul de greu. La Cluj-Napoca, acolo unde s-a sprijinit a fost în cazul unor biserici care au avut nevoie de spijin”, a declarat consilierul PSD Cluj.  

 

Consiliul Local a alocat în 2013, suma de 2,4 milioane de lei noi, circa 500.000 de euro, pentru cultele religoase, adica 0,2% din bugetul local.

 

S-au alocat bani pentru lucările de la Catedrala ortodoxă din Mănăștur ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de pe strada Primăverii, pentru Catedrala greco-catolică din Piața Cipariu și pentru lucrările de restaurare la Catedrala romano-catolică din Piața Unirii. Suma nu este foarte mare, ci de 0,2% din bugetul local, iar aceste lucrări trebuie terminate”, a spus și Radu Moisin, consilier local PDL.

Comentarii Facebook