Polițist de la Rutiera Cluj ”tras de urechi” de șefi pentru CURAJUL lui. Reacția șefilor: ”Eu am citit 20 de cărți. El cine se crede?”

 

Un polițist de la Serviciul Rutier Cluj a fost chemat în fața șefilor IPJ Cluj și făcut ”troacă de porci”, pentru simplul fapt că și-a permis să răspundă printr-o hârtie oficială prin care explică faptul că nu este de acord cu o decizie. 

 

Inspectorul de poliţie Andrei Lungu a fost chemat în fața superiorilor, aceiași Ioan Păcurar și Cristian Pintea și mustrat ca un școlar. Inspectorul Lungu nu a putut fi de acord cu opiniile unui şef mai mare în funcţie şi grad şi a explicat totul într-o adresă: ”Dacă nu am fost de acord, am întocmit o adresă prin care am motivat în scris care sunt argumentele mele şi de ce nu pot fi de acord cu un alt punct de vedere. Era o adresă internă, trimisă la alt serviciu. Probabil că modul direct de adresare i-a supărat pe unii”.

 

Polițistul a fost sancționat cu atenţionare deoarece adresa lui nu a fost întocmită cu respectarea procedurii de redactare aprobată de Poliţia Română. ”Această procedură se aplică persoanelor angajate la structurile de secretariat din cadrul serviciilor centrale ale IGPR”, a declarat inspectorul Lungu, nu și polițiștilor care lucrează în teren.

 

Înainte ca Lungu să fie chemat la raport, o colegă de-a lui, inspectorul principal Ramona Lucaci, a fost chemată în biroul adjunctului şefului IPJ Cluj de atunci, comisarul şef Cristian Pintea: ”Mi-au percheziţionat calculatorul pentru a găsi adresa respectivă, dar nu au găsit nimic. Colega mea mi-a comunicat că a fost chemată în biroul comisarului Pintea, şi că acesta s-a răstit la ea, spunându-i că el nu suportă ironii întrucât a citit un număr de 20 de cărţi”, a mai spus Lungu.

 

În cele din urmă și inspectorul Andrei Lungu a fost chemat în biroul chestorului Ioan Păcurar, unde se afla și comisarul Cristian Pintea. Există o înregistrare audio în care cei doi polițiști superiori îl fac cu ou și cu oțet pe inspectorul de la Rutieră, pentru că îndrăzneala lui.

 

Chestorul Ioan Păcurar: În ce promoţie aţi terminat?

Inspectorul Andrei Lungu: 2007.

Păcurar: Eu te întreb. Tu vrei să ne tragem de chiloţi?

Lungu: Nu. Îmi cer scuze.

Păcurar: Deci, indiferent ce vrei să faci în continuare, dacă vrei să mai lucrezi la Circulaţie, la Cercetări penale... sau găsim alt loc unde să nu mai ai timp de altele. Dumnealui are stivă de dosare şi are vreme să facă la miştocăreală scrisori. Să îi aratăţi procedura şi să citească în limba română.

Comisarul Cristian Pintea: Primul semnal a fost atunci când pusul meu în vedere, că la mine s-a referit, că scrie cu cerneală albastră procurorul. Acolo sunt mult mai multe lucruri pe care nu le-aţi respectat şi nu m-am dus la primul procuror şi la procurorul general să vă amendeze, pentru nesimţire.

Lungu: Am înţeles, nu o să se mai repete.

Păcurar: Fii atent. Îţi mai spun odată, dacă tu nu înţelegi. Poate nu ai vrut să faci pe şmecherul. Dacă tu crezi că noi între noi purtăm corespondenţe, ai o problemă. Purtăm corespondenţe în limita bunului simţ. Puteam în prima fază să începem o cercetare prealabilă.

Pintea: Nu discutăm de fond. Asta este a doua chestie, care a pornit de la prima. Prima a fost cea cu dosarul în care s-a sesizat din oficiu, fără să sune la investigaţii să întrebe, ne-au trimis dosarul fără adresă de înaintare, îmi pune în vedere că scria cu albastru în colţ, procurorul, extraordinar.

Păcurar: Nu avem nimic cu dumneata, dar nu încerca ... Mie îmi plac băieţii care sunt şmecheri.

 

Chestorul Ioan Păcurar a ieșit la pensie între timp, fiind cercetat pentru că are o avere mai mare decât poate justiica, iar comisarul șef Cristian Pintea a fost destituit în urma scandalului cu agentul Sergiu Todea, pe care l-a umilit și determinat să își dea demisia din IPJ Cluj.

Comentarii Facebook