Prefectul de Cluj a actualizat comitetul de URGENȚĂ, dar Salvamontul LIPSEȘTE

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a actualizat comitetul pentru situații de urgență, în 23 ianuarie, la 3 zile după accidentul aviatic din Munții Apuseni.

 

Au fost incluși pe listă majoritatea directorilor de deconcentrate din județul Cluj, dar Serviciul de Salvamont Cluj, din cadrul Consiliului Județean Cluj, nu a fost inclus.

 

Angajații Prefecturii Cluj nu au știut, se pare, numele tuturor directorilor și au scris în dreptul unuia: ”Tibor, director la...”.

 

Salvamontiștii clujeni au reclamat imediat după prăbușirea avionului pe raza comunei Horea că nu este normal ca ei să nu fie alertați în cazul unor situații de urgență. Răspunsul Prefecturii Cluj, instituția care coordonează situațiile speciale, a venit prompt, lista comitetului pentru situații de urgență a fost reactualizată, dar tot fără Salvamont Cluj, instituția care cunoaște ca în ”palmă” zona de munte a județului Cluj.

 

Documentul privind reactualizarea comitetului de urgență a fost trimis instituțiilor abilitate, dar nu a fost făcut public.

 

Un salvamontist din Cluj a avut un PLAN de CĂUTARE BLINDAT, dar ignorat de ISU și Prefectură

 

 

 

Comentarii Facebook