Ce șanse mai erau ca Adrian Iovan să fie salvat? - ANCHETĂ

 

Adrian Iovan a fost cel mai grav rănit în accidentul aviatic produs pe raza comunei Horea. Anchetatorii susțin că pilotul avea șanse minime de supraviețuire.

 

Iovan a demarat manevrele de redresare a avionului după ce unul dintre motoare s-a defectat și ceața a creat probleme mari.

 

În momentul în care aeronava plana spre pământ, coada aparatului de zbor a lovit un brad, iar impactul cu solul a fost frontal. Avionul s-a înfipt cu botul între stânci şi copaci, iar Adrian Iovan a fost prins între fiarele carlingii. 

 

Pilotul suferise foarte multe traumatisme osoase. Avea multe fracturi. Dar cel mai grav este că, la impact, ficatul i-a cedat. S-a rupt pur şi simplu! În plus, un picior îi fusese străpuns, chiar sfârtecat, de ramurile groase ale brazilor loviţi de avion. Au fost atinse artere importante, vitale pentru supravieţuirea unui om”, au dezvăluit surse medico-legale care participă la anchetă, citate de Libertatea.ro

 

Din cauza hemoragiei interne şi externe abundente, şansele de supravieţuire i s-au diminuat rapid. A pierdut sânge mult în- tr-un timp foarte scurt şi a intrat în comă. Apoi s-a stins... Deci, la aproximativ 30 de minute după prăbuşire, Iovan era deja mort! La el nu frigul a fost cauza, aşa cum s-a întâmplat cu Aurelia Ion, ci traumatismele severe suferite. Având în vedere gravitatea rănilor, pentru Iovan, din păcate, nu se mai putea face mare lucru. Astfel că şi în condiţiile în care era găsit imediat, şansele să trăiască erau mici”, au mai spus sursele citate.

Comentarii Facebook