Preasfințitul Vasile Someșanul se retrage. Cine sunt candidații pentru funcția de episcop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului


Preasfințitul Vasile Someșanul s-a retras din activitate, iar în locul lui au fost desemnați doi candidați pentru funcția de episcop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Retragerea Episcopului Vasile Someșanul a fost aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 17 decembrie 2019, urmând ca acesta să își continue activitatea duhovnicească.

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului s-a întrunit în şedinţă de consultare, joi, 9 ianuarie 2020, la Mănăstirea Rohia, sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, pentru a-i desemna pe cei doi candidaţi pentru scaunul vacant de Episcop vicar al Clujului.

Sinodul i-a desemnat drept candidați pentru scaunul de episcop-vicar pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit dr. BENEDICT VESA, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului şi lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit SAMUEL CRISTEA, profesor și duhovnic la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

decizia finală va aparține Sfântului Sinod, care, în şedinţa de lucru din 13 februarie 2020.

Arhim. Benedict Vesa.jpg

Foto: Preacuviosul Părinte Arhimandrit dr. BENEDICT VESA

Arhim. Samuel Cristea.jpg

Foto: Preacuviosul Părinte Arhimandrit SAMUEL CRISTEA

Comentarii Facebook