Șeful Poliției Câmpia Turzii prins băut la volan, scapă cu amendă


Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii, comisarul Dorel Fodorean, a fost oprit de un echipaj de poliție în trafic, joi seara, și dus la probe de sânge, pentru că a refuzat să sufle în fiolă. 

Analizele au arătat că acesta a consumat alcool.  ”Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională.  De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia”, precizează Biroul de Presă al IPJ Cluj. De asemenea, conform legii i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile.

Dacă va fi cercetat disciplinar pentru că a urcat la volan băut, atunci Fodorean riscă să fie demis.

Comentarii Facebook