Pralinele de ciocolată belgiană Sao Thome, un cadou rafinat, perfect de Sărbători!
Crăciunul bate la uşă iar Revelionul se grăbeşte să îl urmeze. Această perioadă a sărbătorilor de iarnă este cea mai aglomerată pentru Ioana Balint, chef chocolatier, creatoarea pralinelor de ciocolată belgiană Sao Thome.
Cunoscute şi apreciate de clujeni din 2019, de când s-a deschis standul din centrul comercial VIVO!, pralinele Sao Thome nu mai au nevoie de nicio prezentare. Mereu proaspete, produse în loturi mici, exclusiv pe baza de cacao şi unt de cacao 100% pure, din ingrediente naturale de cea mai bună calitate, pralinele artizanale ale Ioanei i-au cucerit pe toţi cei care le-au încercat. Inginer în industria alimentară, cu studii de specialitate la o prestigioasă şcoală pentru ciocolatieri din Bruxelles, Ioana face magie pentru iubitorii de ciocolată premium.

În luna decembrie, când cererea de ciocolată este mai mare ca oricând, în atelierul artizanal Sao Thome se munceşte la foc continuu. Umpluturi delicioase – mousse, ganache, jeleu, praline noisette – sunt realizate după reţete originale, iar fiecare pralină este turnată şi pictată manual. Pralinele pleacă mai apoi către vitrinele standului din Vivo!, unde îi aşteaptă pe les vrais connaisseurs de chocolat. Cele mai îndrăgite sortimente sunt cele de ciocolată albă cu ganache de pepene sau jeleu de zmeură, urmate de cele din ciocolată cu lapte umplute cu pastă de nuci caramelizate, caramel sărat sau Bailey’s.

Datorită aspectului elegant, cele mai potrivite pentru a fi oferite în dar de Sărbatori sunt cutiile cu praline, cu preţuri cuprinse între 26 şi 176 lei. Foarte apreciate sunt şi ballotin-urile, care costă între 60 şi 160 lei, în funcţie de gramaj.


7 Comentarii