Pralinele de ciocolată belgiană Sao Thome, un cadou rafinat, perfect de Sărbători!


Crăciunul bate la uşă iar Revelionul se grăbeşte să îl urmeze. Această perioadă a sărbătorilor de iarnă este cea mai aglomerată pentru Ioana Balint, chef chocolatier, creatoarea pralinelor de ciocolată belgiană Sao Thome

Cunoscute şi apreciate de clujeni din 2019, de când s-a deschis standul din centrul comercial VIVO!, pralinele Sao Thome nu mai au nevoie de nicio prezentare.  Mereu proaspete, produse în loturi mici, exclusiv pe baza de cacao şi unt de cacao 100% pure, din ingrediente naturale de cea mai bună calitate, pralinele artizanale ale Ioanei i-au cucerit pe toţi cei care le-au încercat. Inginer în industria alimentară, cu studii de specialitate la o prestigioasă şcoală pentru ciocolatieri din Bruxelles, Ioana face magie pentru iubitorii de ciocolată premium.

colaj-2.png

În luna decembrie, când cererea de ciocolată este mai mare ca oricând, în atelierul artizanal Sao Thome se munceşte la foc continuu. Umpluturi delicioase – mousse, ganache, jeleu, praline noisette – sunt realizate după reţete originale, iar fiecare pralină este turnată şi pictată manual. Pralinele pleacă mai apoi către vitrinele standului din Vivo!, unde îi aşteaptă pe les vrais connaisseurs de chocolat. Cele mai îndrăgite sortimente sunt cele de ciocolată albă cu ganache de pepene sau jeleu de zmeură, urmate de cele din ciocolată cu lapte umplute cu pastă de nuci caramelizate, caramel sărat sau Bailey’s.

praline-de-ciocolata-belgiana-sao-thome.png

Datorită aspectului elegant, cele mai potrivite pentru a fi oferite în dar de Sărbatori sunt cutiile cu praline, cu preţuri cuprinse între 26 şi 176 lei. Foarte apreciate sunt şi ballotin-urile, care costă între 60 şi 160 lei, în funcţie de gramaj.

În ediţie limitată pentru sărbătorile de iarnă, Ioana a creat chocoballs, foarte iubite atât de cei mici cât şi de cei mari. Acestea sunt nişte globuri de ciocolată belgiană, neagră, albă sau cu lapte, pline cu bezele, peste care se toarnă lapte fierbinte. Rezultă o ciocolată caldă delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în serile reci de iarnă. 

Cum suntem în sezonul portocalelor, un desert festiv ideal pentru a fi oferit în dar de Crăciun sunt orangettes, celebrele coji de portocală confiată cu glasaj de ciocolată neagră, dulci-amărui.

orangettes-sao-thome.png
Pentru Revelion, recomandarea ciocolatierului sunt trufele cu şampanie. O cutie cu trufe oferită în dar la trecerea dintre ani va fi cu siguranţă foarte apreciată. Trufele de ciocolată belgiană sunt perfecte la desert, servite, desigur, la miezul nopţii, alături de un pahar cu şampanie. 
trufe-sampanie-sao-thome.png

Îndemnul nostru este să nu lăsaţi să treacă aceste sărbători de iarnă fără a le oferi un cadou dulce celor dragi, sau, de ce nu, chiar vouă. Pralinele de ciocolată belgiană sunt delicatesele perfecte pentru momentele dulci de răsfăţ, atât de necesare oricui!
Pralinele Sao Thome pot fi cumpărate direct de la standul din VIVO!, intrarea 1, sau prin Glovo. Din cauza numărului mare de cereri din această perioadă, comenzile personalizate sunt preluate cu minimum 7 zile în avans, la numărul de telefon 0727 151 410.

Comentarii Facebook