Povestea celor 2 BMW-uri nou-nouțe primite de Poliția Rutieră Cluj. Unul a fost deja făcut praf azi în accidentul de pe str. Teodor Mihali- FOTO


Clujul a rămas numai cu unul dintre cele două BMW -uri noi primite de poliția rutieră. Luni dimineața, unul dintre bolizi a ajuns pe platformă, după un accident în care au fost implicate patru mașini. Mașina nu avea încă o lună de când era pe străzile orașului. Clujul a fost privilegiat, pentru că numai o parte din cele 600 de BMW -uri au ajuns în România.

BMW al Poliției Rutiere Cluj, distrus într-un accident cu alte trei mașini, in Gheorgheni - FOTO

BMW -urile au sosit la Cluj în luna aprilie, fiind numai doi agenți de poliție care au voie să le conducă. O mașină a ajuns în municipiul Cluj-Napoca, iar alta la Serviciul județean al Poliției Rutiere. Cei doi polițiști care le pot conduce au făcut cursuri speciale, pentru a putea urca la volanul BMW -urilor.

Luni dimineața, ”super mașina” Biroului Poliției Rutiere Cluj-Napoca a fost implicată într-un accident pe strada Teodor Mihali. Șoferul a încercat să evite o coliziune (șoferul a schimbat benzile), a tras stânga direct pe contrasens, lovind un alt șofer. 

BMW -ul Seria 3 a plecat de la locul accidentului pe platformă, fiind avariat. Acesta era asigurare și va fi ”retras” la garaj o bucată de timp.

Din păcate, Clujul stabilește un record negativ, aceasta fiind prima ”super mașină” de poliție marca avariată într-un accident.

Deja s-a declanșat o anchetă internă, pentru a se vedea ce s-a întâmplat și dacă șoferul a fost instruit așa cum trebuie pentru a conduce BMW -ul minune. Un lucru bun, este că cei doi agenți de circulație din mașină nu au fost răniți grav.

România a cumpărat 600 de mașini produse în Germania, cu 163.343,41 lei bucata (adică aproximativ 33.200 euro). Contractul total este în valoare de 100 de milioane de lei, iar jumătate din bani sunt din fonduri europene.

Sindicatele din poliție acuzau atunci faptul că specificațiile tehnice duc spre modele BMW, ceilalți producători auto neavând modele care să se încadreze în aceste condiții.

Automobile Bavaria, un nou contract cu Poliția Română. Firma va livra BMW-uri pentru misiuni speciale

Se dorește o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte. După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ”pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunța în septembrie 2022 sindicatul Europol.

Poliţiştii şi-au primit celebrele BMW-uri, dar sunt nemulțumiți: „Vor fi costuri suplimentare”

Comentarii Facebook