VIDEO. Castelul Banffy din Bonțida, de nerecunoscut, în ultima filmare apărută cu stadiul reabilitării clădirii istorice


Lucrările de reabilitate a Castelului Bánffy, dar și a parcului-monument din satul Răscruci, comuna Bonțida, au început în luna mai a anului trecut. Iată progresul realizat, la aproape un an de la demararea lucrărilor.

Atunci, autoritățile județene anunțau că ansamblul urma să fie transformat într-un Centru Cultural, cu scopul de a organiza evenimente culturale, dar și pentru a fi deschis spre vizitare.

Din fericire pentru clădirea istorică, lucrările au început la timp, înainte ca degradarea acestuia să devină atât de avansată încât să se riște prăbușirea acestuia. 

La aproape un an de la începerea lucrărilor, canalul de YouTube, Legat De Cluj LDC, a distribuit o filmare realizată cu drona, în care se poate vedea în detaliu progresul lucrărilor de renovare, realizate până în acest moment la castelul clujean. 

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, promitea în luna mai a anului trecut că renovările vor fi realizate, iar castelul va fi redat circuitului turistic și cultural în vara anului 2023.

Comentarii Facebook