Poliţiştii şi-au primit celebrele BMW-uri, dar sunt nemulțumiți: „Vor fi costuri suplimentare”


Au ajuns în Capitală primele maşini BMW pentru Poliţie, care au stârnit un scandal monstru încă de la licitaţie. 100 de vehicule vor fi trimise zilele următoare agenţilor rutieri din toată ţara. Contractul pentru 600 de maşini va costa în final aproape 20 de milioane de euro şi este plătit pe jumătate cu bani europeni. Sindicaliștii au contestat tranzacția, care e anchetată de Parchetul European şi DNA. 

Cele 30 de vehicule BMW au fost inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi au deja girofar şi sirene. Alte 70 urmează să fie echipate în curând pentru misiuni. Primele maşini de poliţie au ajuns în București încă de ieri. Urmează ca zilele viitoare să fie predate atât aici cât şi mai multor unităţi din ţară. Aproape 33 de mii de euro costă o asemenea maşină care atinge 100 de kilometri pe oră în opt secunde. Sindicaliştii din poliţie sunt, însă, nemulţumiţi - ar fi vrut mai multă performanţă la un asemenea preţ, scrie Observator.

Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate staţii de emisie recepţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între poliţiştii rutieri şi bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemente necesare. Vor fi costuri suplimentare”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentant sindicat EUROPOL, pentru sursa citată.

Contractul de achiziţie al BMW-urilor pentru Poliţie a stârnit controverse. Opoziţia l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne că a fost licitaţie cu dedicaţie pentru dealerul auto din Bucureşti, Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis. Achiziţia bolizilor de poliţie a fost reclamată de USR la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi. Procuroarea a anunţat că subalternii ei cercetează modul în care a fost făcută achiziţia. 

Comentarii Facebook