Miercuri 24 Aprilie

Poştaşii clujeni au pichetat Prefectura: vor condiţii de muncă decente FOTO VIDEO

 

Poştaşii clujeni au protestat vineri în faţa Prefecturii Cluj faţă de problemele cu care se confruntă Poşta Română.


La protest au fost prezenţi, începând cu ora 09:00, peste 100 de angajaţi ai Poştei Române, filiala Cluj.

"Nu au trecut nici cinci luni de zile, când în 16 martie, poştaşii au fost tot aici, în faţa Prefecturii şi acum continuăm cu aceleaşi revendicări. În primul şi în priumul rând dorim să oprin desfiinţarea subunităţilor poştale în mediul rural şi aplicarea normării în mediul urban. O altă problemă esenţială este concurenţa Poştei Române, că noi avem serviciu rezervat pe poşta se scrisori la 0-50 gr. şi concurenţa de pe piaţă înainte de 1 ianuarie 2013, odată cu liberalizarea pieţei poştale.

 



Dorim să atragemn atenţia noii conduceri a companiei, că nu au soluţii de redresare a acestei companii, singura lor soluţie fiind reducerea de personal şi a salariilor. De anul trecut, din 1 iunie 2011 ni s-au redus salariile prin două zile libere neplătite, dar oamenii au muncit şi în continuare ei doresc să aplice acea măsură de a săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile, de două ori pe lună. Anul acesta, noua conducere a desfiinţat toate direcţiile regionale de poştă. Prima reducere de personal a fost în martie, când au plecat 618 persoane la nivelul companiei, iar acum vor pleca în jur de 700 din personalul TESA, iar până la sfârşitul anului, după cum preconizează conducerea, mai pleacă încă 3.000 de salariaţi.

 

 

Numărul mediul de salariaţi ai companiei este în acest moment în jur de 32.000, iar până la sfârşitul anului se preconizează ca numărul să ajungă undeva la 28.000", a mai declarata Carol Sinka, presedintele Sindicatului Posta Romana Cluj.


 

Poştaşii au fost susţinuţi şi de deputatul independent Mircia Giurgiu care a fost prezent la protest: "Ca de fiecare dată sunt aici să-i suţin pe oamenii care au probleme. Am discutat cu conducerea sindicatului de la Bucureşti s-au stabilit aceste proteste pentru a apăra salariaţii, fiind că din păcate în acest moment toate măsurile", a spus Mircia Giurgiu.

Alături de protestatari a fost şi Senatorul PSD, Alexandru Cordoş.

 

 

Comentarii Facebook