Poștașii clujeni aflați în grevă generală raportează „presiuni” din partea șefilor! Angajaţi de la Bucureşti, trimişi la Cluj


Sindicaliştii Poştei Române care au intrat în grevă raportează, luni dimineaţa, presiuni din partea conducerii instituţiei, care ar fi trimis angajaţi de la Bucureşti să îi înlocuiască pe cei de la HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj, care au intrat în grevă.

„Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, raportează primele presiuni care se fac asupra lucrătorilor poştali, membri de sindicat ai SLPR, care îşi doresc să intre în grevă. Aceste imagini au fost filmate în această noapte (duminică spre luni - n.r.) în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj al Poştei Române”, spun sindicaliştii într-un comunicat de presă transmis luni dimineaţa, scrie Mediafax

Concret, în imagini apar 13 angajaţi ai Poştei Române, trimişi de la Bucureşti, să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă luni, în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj.

În urma acestei decizii, lucrătorii poştali din HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj au protestat şi au cerut ca aceştia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajaţi ai acestei filiale a Poştei Române.

Conducerea companiei Poşta Română a anunţat că a luat la cunoştinţă, duminică, de decizia Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România de a declanşa conflictul colectiv de muncă sub forma unei greve generale luni, în data de 1.04.2024.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Cluj, Carol Șinka, declară că directorul general al Poștei Române nu are bani pentru majorarea salariilor poștașilor, dar a avut bani să trimită 13 angajați de la București plus doi directori la Cluj, cu transport, cazare la hotel și diurnă, ca să lucreze aici pe durata grevei.

Comentarii Facebook