Duminica 28 Aprilie

Polițistul din Cluj UMILIT de șefi cu motive INVENTATE. A scăpat cu ajutorul unor colegi CURAJOȘI - EXCLUSIV

 

Amănunte incredibile continuă să iasă la iveală în cazul agentului de la Poliţia Rutieră, umilit de un şef. Un judecător de la Tribunalul Cluj a decis că agentul Sergiu Todea a fost sancţionat disciplinar de şeful, comisarul şef Cristian Pintea, doar pentru că aşa au vrut ”muşchii lui”.

 

Agentul Sergiu Todea s-a luptat timp de doi ani în justiţie pentru a-şi recâştiga onoarea, iar după aceea a demisionat din Poliţia Română. Todea a fost sancţionat disciplinar numai pentru că aşa a vrut şeful lui, comisarul şef Cristian Pintea. Aşa rezultă din sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj, prin care i s-a făcut dreptate agentului Todea, sentinţă care a fost confirmată la Curtea de Apel Cluj. Comisarul Pintea a dispus cercetarea disciplinară şi ulterior, sancţionarea agentului Todea, pentru comportament nedemn faţă de un superior.

 

Judecătorul a decis, după ce a audiat mai mulţi agenţi de poliţie că, între agentul Sergiu Todea şi comisarul Cristian Pintea, nu a existat niciun incident verbal şi nici nici nu a existat un comportament nedemn faţă de un superior. Comisarul Pintea a reclamat faptul că, în seara zilei de 18 septembrie 2010, la o acţiune a Poliţiei Rutiere Cluj, coordonată de el, agentul Todea i-a vorbit urât şi a avut un comportament nedemn. Pintea a uitat să menţioneze că doar cu câteva zile a fost oprit de agentul Todea, după o urmărire prin cartierul Mănăştur, deoarece acesta nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa strada pe trecerea pentru pietoni. 

 

Cu această ocazie, comisarul Pintea l-a umilit pe agent şi l-a pus să îşi ceară scuze pentru motivul că nu ştie cu cine vorbeşte. ”A continuat pe un ton nepoliticos să afirme că dânsul nu a văzut niciun pieton. Este evident şi logic că nu a avut cum să vadă pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat să-mi declare datele şi m-am îndreptat spre autoturism, să-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a arătat pe geam o legitimaţie. La faţa locului a venit un şef de-al meu care şi-a cerut scuze în numele meu în faţa comisarului Pintea. Apoi, m-a pus să îmi cer şi eu scuze şi a strigat la mine că nu ştiu cine este el. După câteva zile, la acţiunea respectivă care era condusă de comisarul Pintea, când m-a văzut a început să strige că nu îl salut, că eu sunt inferior în rang. Apoi mi-a zis ca dacă sunt nervos să mă duc şi să mă calmez şi m-a trimis la secţia de poliţie”, a relatat agentul Sergiu Todea în instanță.

 

Judecătorul de la Tribunalul Cluj, care a judecat cererea lui Todea de anulare a sancţiunii disciplinare dispusă de IPJ Cluj, a stabilit că între agentul Todea şi comisarul şef Pintea ”a existat o discuţie în contradictoriu, discuţie care nu poate fi apreciată ca având însemnătatea necesară unei abateri disciplinare. Din cele relatate de către martori, nu se poate reţine folosirea unui ton inadecvat sau existenţa unui comportament neprincipial şi nici existenţa unui refuz al reclamantului (agentul Sergiu Todea - n. red.) de a se conforma dispoziţiilor primite de la superiorul său”.

 

Magistratul a mai stabilit, pe baza declaraţiilor depuse de agenţii de poliţie Adrian Dordai, Mihaela Suciu, Vasile Măhălean şi Dorin Mureşan, că agentul Todea nu a minţit nicio clipă atunci când a relatat despre incident. ”A reieşit cu certitudine că superiorul agentului Todea l-a întrebat pe acesta dacă îl cunoaşte, iar acesta a răspuns că da, îl cunoaşte, apoi agentul Todea a fost întrebat în continuare, ce este cu atitudinea sa. Agentul Todea a întrebat la rândul său, despre ce atitudine este vorba, moment în care comisarul şef i-a cerut să nu îi mai răspundă cu o întrebare la altă întrebare. Ulterior, agentul Todea şi-a întrebat superiorul dacă are ceva cu el. A mai reieşit cu certitudine că agentului Todea i-a fost cerută de către superiorul său, redactarea unui raport, fără ca în concret să se poată stabili despre ce raport este vorba şi la ce eveniment se referă, agentul întrebând despre ce raport este vorba şi arătând că a mai făcut unul cu ocazia evenimentelor trecute”, se arată în sentinţă. 

 

Din lectura documentului Tribunalului Cluj rezultă că adjunctul şefului IPJ Cluj, comisarul şef Cristian Pintea, l-a sancţionat pe agentul Pintea în baza unui raport plin de minciuni şi invenţii. 

 

Polițistul clujean UMILIT de un șef pe care l-a oprit în trafic a DEMISIONAT: M-am săturat! M-a pus să-mi cer SCUZE!

Comentarii Facebook